Beindult a csalók kizárása a Rainbow Six: Siege-ből


Meglepő bejelentést tett a Ubisoft: a vállalat továbbra is gőzerővel dolgozik azon, hogy a Rainbow Six: Siege ne csak a konzolokon, de PC-n is megtartsa az egyre több vásárlóját – hiszen a játékot a DLC-k megérkezésével többen nyüstölik most, mint akár a megjelenés környékén – ennek érdekében pedig beélesítettek egy csalásokat ellenőrző algoritmust a játékban. Miután a dolgot eddig nem hozták nyilvánosságra, a BattleEye névre keresztelt eljárás máris elkezdte kiszórni a bizonyítottan nem tisztességes módszerekkel előnyt kovácsolókat – az élesítése óta (amelyre a legutóbbi patch-et követően került sor) 3800 embernek inthetett nem túl fájó búcsút a közösség. Aki megúszta egyelőre, az sem dőlhet nyugodtan hátra: a szoftver ugyanis nem két-három perc alapján, hanem hosszas „tanulmányozást” követően, kizárólag a biztos csalókat rakja ki a programból, ezért bőven előfordulhat, hogy egyelőre elkerülte őket a kitiltás.

Úgy látszik tehát, hogy komolyan gondolta a fejlesztőbrigád, hogy nem pár hónapra, hanem hosszú évekre tervez a játékkal, amely, bár ezúttal is megkapta Tom Clancy nevét, valójában már nem is nagyon a történetről szól, ellentétben az elődeivel. Ezúttal főképp a multi került górcső alá: öt az öt elleni küzdelmekben csaphatnak össze a különböző speciális „képességekkel” – kütyükkel és fegyverekkel – ellátott operátorok, akiknek az új epizódban már a falak sem jelentenek akadályt, köszönhetően az Assassin’s Creed szériában is duruzsoló grafikus motor áldásos hatásának. A főképp a Counter-Strike hegemóniáját megtörni kívánó program a kezdetekkor még meglehetősen sok hibával rendelkezett, ezeket az alapvetően ráadásul ingyenesen elérhető DLC-k mellett érkező frissítésekkel folyamatosan javítgatta a fejlesztőbrigád.

A Rainbow Six: Siege tavaly decemberben jelent meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re, a játékról írt tesztünket ide kattintva olvashatjátok el.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?