Bemutatkozik a Gravel, a Milestone új off-road versenyjátéka


Nem semmi koncepcióval állt elő az autó- és motorversenyzős játékok terén 1995 óta tevékenykedő Milestone. Az olasz játékfejlesztő legújabb készülő játéka a Gravel, amely realisztikus grafikája mellett off-road száguldással csábítgat.

A korai trailerből ugyan még semmi véglegeset nem lehet leszűrni, de első ránézésre elég vonzó, az ígéretek pedig még erre is rátesznek pár lapáttal. Irvin Zonca, a cég vezetője igen lelkesen beszélt a tervekről, elmondása szerint a Gravel megalkotásánál a legfontosabb koncepciók a szórakozás, a verseny, az adrenalin és persze a sebesség, valamint ezeknek a fotórealisztikus grafika égisze alatt történő összeegyeztetése.

Számításai szerint a játékosokat le fogják nyűgözni a mostanában igen népszerű Unreal Engine 4-gyel megtámogatott „dinamikus időjárás és napszak effektusok, a kihasználható fizikai hatások és a lélegzetelállító helyszínek, melyeken a játékosok teljes sebességgel hajthatnak át erdőkön, havas hegyeken, dűnéken és sivatagokon.”

Az új IP-ben négy különböző játékmód, úgynevezett „discipline” lesz. A Wild Rush-ban mások ellen kell versenyezni vad tájakon; a Cross Country során nyitott térképeket kell felfedezni checkpointok érintésével; a Speed Cross alatt mesterséges pályákon lehet száguldani korlátozás nélkül; a Stadium Circuit pedig arénákban biztosítja a látványos ugratásokat. Emellett további online és offline játékmódok bejelentését is ígérik a közeljövőben.

A száguldós szoftverhez ráadásul egy Gravel Channel nevű csatorna is készül, amely a tévés Offroad Masters-hez hasonlóan egy évente megrendezett műsor keretében fogja követni a különböző játékmódok aktuális bajnokait. A kihívóknak el kell érniük a Final League-et, ahol a regnáló bajnok kihívásával szerezhetik meg a legjobbnak járó címet.
A meglehetősen izgalmasnak ígérkező Gravel csak következő nyáron fog megjelenni, viszont a PlayStation 4, Xbox One és PC tulajdonosok is számíthatnak rá.


Vélemény, hozzászólás?