BioShock: The Collection – valamiért nem lehet streamelni


A fejlesztőknek és kiadóknak mind PlayStation 4-en, mind Xbox One-on lehetősége van arra, hogy a felhasználóknak megtiltsák a platformok saját eszközeivel való streamelést. A 2K élt ezzel a lehetőséggel.

A konzolos játékosok játékok bizonyos jeleneteinél biztosan találkoztak már egy olyan felirattal, ami arra figyelmeztette őket, hogy egy darabig nem tudnak rögzíteni. Általában kulcsfontosságú átvezetőknél fordul elő ilyen, de a Guitar Hero Live-ban teljesen le van tiltva a rögzítés, így a streamelés is.

A BioShock: The Collection esetében a csomagban található játékok egyetlen pillanatát sem lehet megosztani, de nem tudni, miért. A 2K a Kotakunak adott nyilatkozatában elismerte, hogy tud erről, de nem árulta el az okot, és azt sem, hogy mikorra várható változás.

A játék az Egyesült Államokban kedden jelent meg, de Európában csak holnaptól lesz kapható. Lehet, hogy a tiltást emiatt vezették be, és holnap fel is oldják, de akkor is érthetetlen, miért volt rá szükség egyáltalán. 

Ez egyébként csak azt jelenti, hogy a PlayStation 4 és az Xbox One saját megosztási funkcióit nem lehet használni, egy külső eszközzel simán megy minden, a nagyobb streamerek pedig úgyis azzal streamelnek. Az átlag felhasználók számára viszont ez akkor is problémát jelenthet.


Vélemény, hozzászólás?