Bizonytalan időre leállították a PS4-es Ark: Survival of the Fittest fejlesztését


Gőzerővel dolgozik a csapat az eredeti Ark: Survival Evolved PlayStation 4-es megjelenésén, többek között ez is az oka annak, hogy az eredetileg tegnapelőttre ígért, ingyenesen nyüstölhető spinoff, a Survival of the Fittest egyelőre nem jelenik meg a gépre. Az alkotógárda, a Studio Wildcard szakembere – Kayd Hendrciks – ráadásul semmi jóról nem számolt be a közeljövőre nézve a dologról, hiszen csak az okokat sorolta fel a csúszással kapcsolatban, arra nem tért ki, hogy valaha megjelenik-e majd a program, és ha igen, azt mégis mikorra várhatjuk. A hivatalos álláspont mostantól az lett, hogy a fejlesztést „bizonytalan ideig szüneteltetik” – „On hold” státuszba került – ez pedig semmi jóval nem kecsegtet.

Az Ark: Survival of the Fittest egy PC-re már megjelent vadhajtása az elképesztően sikeres dínólovaglós túlélőjátéknak, amelyben meglehetősen leegyszerűsített körülmények között van lehetőségünk belekóstolni a játék által nyújtott élvezetekbe: zárt rendszerű arénákban, gyorsabb szintlépéssel, gyűjtögetéssel, szörnyszelídítéssel és építkezéssel van lehetőségünk felkészülni a többiekkel való összecsapásokra, ha pedig egyszer meghalunk, akkor számunkra véget ért a móka. A program saját műfaji besorolást is kapott az alkotóktól (Multiplayer Online Survival Arena – MOSA), amely tökéletesen lefesti a célt: nekünk kell az utolsónak lenni, aki életben marad a többiekkel szemben. A program tökéletesen alkalmas nagyobb szabású kupák leszervezésére is a szabályrendszer sajátosságai kapcsán, az első, jelentősebb pénznyereményekért zajló rendezvény – amely már a külön, és önállóan futtatható program segítségével kerül lebonyolításra – pont a nyáron lesz esedékes.

Az Ark: Survival of the Fittest idén március 15-én jelent meg PC-re, mint önálló játék, a Steamen a mai napig ingyenesen érhető el.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?