Blog update: Email-el való regisztráció letiltva


A mai napon meghoztam egy nehéz ámbár szükséges döntést.
Ez a döntés az volt hogy letiltottam az email regisztrációt.

Tudom, sokan nem szeretnek közösségi médiáktól függeni, és valakinek nincs is, azoktól elnézést kérek!

Ugyanakkor a standard közösségi médiákon kívül, lehetőségetek van bejelentkezni az oldalra Steam és Microsoft fiókkal is, és úgy hiszem, ha mással nem is, valamelyikkel biztosan rendelkeztek ezek közül.

A döntés oka igazából 3 komoly ok volt.

Sajnálatos módon a WordPress úgy vonzza a spam regisztrációkat, mint vas a mágnest, és ezen az sem igazán segít ha capatchát vezetek be, sőt az még riasztja is a felhasználókat.

Ezzel a lépéssel, plusz ugyebár a háttérben futó spam szűrő rendszerekkel, remélhetőleg közel 0-ra tudom redukálni a spam regisztrációkat, ami nekem pozitívum, hiszen nem szemetelik tele az adatbázis.

A másik ok pedig, nem titkoltan a regisztrálok könnyebb be azonosítása, ami ellen persze lehet védekezni fake facebook fiókokkal, de ez egy fajta segítség a trollok szűrésére.

Ha pl azt látom hogy Gipsz Jakab jelentkezett be facebookal, és  trollkodott kitudom tiltani az egész facebook fiókját+ ipjét.

Nem hiszem hogy meg ér neki annyi szenvedést hogy egy kávézóból baszogasson, más ipről (változó ipt már ritkán osztanak a szolgáltatók ingyen)

A 3. ok pedig egy fejlesztés, aminek a küszöbén vagyunk.

A fejlesztés célja az, hogy kommentben meg jelölhessetek ismerősöket, akár csak egy facebook modul esetében.

Egyenlőre még sok a tisztázatlan kérdés ezzel a fejlesztéssel kapcsolatban, illetve nem működik úgy ahogy szeretnénk, de úgy vélem előbb-utóbb megoldódik ez a kérdés, és a blog egy újabb funkcióval gazdagodik.

 


Vélemény, hozzászólás?