Bloodstained – csúszik a Castlevania örökösének megjelenése


A Castlevania játékok szellemi örökösének szánt Bloodstained már biztos, hogy nem fog a tervezett időpontban megjelenni, de jó oka van a csapatnak a késésre.

A Kickstarter egyik legnagyobb sikere volt a Koji Igarashi által indított Bloodstained: Ritual of the Night kampánya, ami az oldalnézetes Castlevania játékok korszakát hivatott felidézni. Most kiderült, hogy a 2017-re tervezett megjelenés nem fog sikerülni, viszont nem véletlenül döntött így a csapat.


Sajnos az utóbbi időben egyre inkább divat lett abból, hogy a játékok katasztrófális állapotban jelennek meg csak azért, hogy aztán később egy tucat javítással állítsák elő a játék azon változatát, amire a játékosok alapvetően vártak. Most Igarashi bejelentéséből kiderült, hogy a játék azért fog később megjelenni, mert a fejlesztők pontosan ezt szeretnék elkerülni: „Azért döntöttem így, hogy a garantálni tudjuk, hogy a játék már a megjelenéskor kiváló minőséget képvisel.”

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lAL07Pbqx3c]

Ez azt jelenti, hogy a 2017-es megjelenés helyett a játék 2018 első felében fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re, PS Vitára, Xbox One-ra és Nintendo Wii U-ra. Mindenképpen becsülendő a fejlesztők hozzáállása, remélhetőleg mások is követik majd ezt a példát még akkor is, ha emiatt egy kicsit többet kell várnunk egy-egy játékra.

Ti mit gondoltok?


Vélemény, hozzászólás?