Cross-platform címként jön az EVE: Valkyrie PSVR-re


Idén márciusban jelent meg a PC zászlóhordozó VR-headsetjére, az Oculus Riftre a CCP Games nagy sikerű MMORPG-jének spinoffja, az űrbéli dogfightokra fókuszáló EVE: Valkyrie, jövő hónapban pedig végre PlayStation VR-re is megérkezik (majd még idén HTC Vive-ra is). Ezt persze már eddig is tudni lehetett, az igazi újdonság azonban az, hogy a PlayStation VR-t felfedő konferencián bejelentett, a Sony konzoljára készülő port cross-platform címként érkezik majd, azaz az Oculusos és a PSVR-es headsetet viselő játékosok októbertől együtt szánthatják majd az űr csillagsztrádáját.

Még a megjelenés előtt, október 10-én egy masszív ingyenes frissítés is napvilágot lát a PC-s verzióhoz, amely egyrészt a cross-platform funkcionalitásra készíti fel a programot, másrészt kooperatív móddal bővíti, amelyben barátainkkal karöltve kell az MI által kormányzott hajók hullámaival megvívnunk. Mindezért XP-t kapunk, így még azelőtt jó pár szintet léphetünk, hogy kilépnénk az online arénába.

Új egyjátékos küldetések is részét képezik a frissítésnek, amelyek a játék háttértörténetét mélyítik tovább. Új napi küldetéseket, egy, a csapattagok közti kommunikációt megkönnyíteni hivatott kommunikációs tárcsát, új statisztikai almenüt, űrhajók testreszabását segítő opciókat, és természetesen számos hibajavítást is kapunk majd a csomagban, amely természetesen a PS4-es alapjáték részét képezi.

Az EVE: Valkyrie PSVR-verziója október 13-án jelenik meg.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?