Cyberpunk RTS játékot jelentettek be PlayStation 4-re


A Neopolis megpróbál a stratégia játékok terén újat mutatni, emellett cyberpunk világa is ínyencség lehet.

Az Omni Systems legújabb játéka, az RTS műfajból megszokott játékmenet helyett valami újjal próbálkozik, emellett visszanyúl a régi hip-hop bandákhoz és cyberpunk klasszikusokhoz, ezzel hozva létre egyedi világát.

A Neopolis lehet a válasz arra a kérdésre, hogy szükséges-e minden olyan elem, ami a legtöbb RTS játékban szerepel, ilyen például az erőforrás menedzsment, a technológiai fa, a bázisépítés és az egységgyártás. A fejlesztők válasza természetes a „nem”, így egy másik utat kerestek a játék fejlesztése során, ami mély stratégiai lehetőségeket ad, továbbá az új és a tapasztaltabb játékosoknak is szórakozás lehet. 

A játékot egy bázissal kezdjük, amiben a kezdő bandánkat igazgathatjuk, akik innen indulnak a városba, hogy elfoglalják a többi csapat főhadiszállását. Ha elfoglalunk egy ilyet, az ottani egységek hozzánk csapódnak, és így hamar erőforráshoz és területhez jutunk. Ezeknek az csapatoknak egyedi képességeik és mesterséges intelligenciája van, így ezek lesznek a speciális egységeink. A játék fontos eleme, hogy tudjunk, miként és hol kell bevetni ezen egységeket. 

A területfoglalásnak is meghatározó szerepe van, hiszen a megszerzett helyeken épületeket, járműveket foglalhatunk el, amik védekezhetnek vagy adott esetben lecsaphatnak az áthaladó ellenfelekre. 

A játék világát az anime és a cyberpunk inspirálta, így érhető, hogy a fejlesztők ötleteket merítettek olyan címekből, mint az Akira, a Ghost in the Shell és a Szárnyas fejvadász. A játékba többféle banda is bekerült, így láthatunk majd punk harcosokat, robotkezű hölgyeket, továbbá egy bőgővel felszerelt csapat is tiszteletét teszi. 

Nektek hogy tetszik a Neopolis így első ránézésre? 


Vélemény, hozzászólás?