Dark Souls 3: videó érkezett az új kiegészítőből, a From már új játékokon dolgozik


Kezdjük az elején! A Dark Souls 3 első DLC-je, az Ashes of Ariandel már kapott egy látványos trailert, most pedig egy játékmenetet bemutató videóban gyönyörködhetünk. A videó címe amúgy „Divert Thine Eyes”, és egy havas (vagy a cím alapján esetleg: hamuval borított) vidéket láthatunk benne. A Namco Bandai már a DLC bejelentésekor elárulta, hogy teljesen új helyszíneket járhatunk be, és sosem látott, iszonyatos szörnyetegekkel kell harcolnunk, miközben az alapjáték története is tovább gördül.

Természetesen a kiegészítő dugig lesz tömve új fegyverekkel, páncélokkal és varázslatokkal is. A készítők egyébként összesen két DLC-t terveznek, és ez az első. Önmagában 15 dollárba kerül, viszont letölthető a szezonbérlet részeként, ami 25 dollárért vásárolható meg. A második kiegészítő 2017 elejére várható.

Hidetaka Miyazaki, akit a Demon’s Souls, a Dark Souls, a Bloodborne és a Dark Souls 3 után talán nem túlzás fejlesztőlegendának titulálni, már korábban úgy nyilatkozott, hogy számára a harmadik résszel a Dark Souls-sorozat véget ér. Nem tervez sem spin-off-ot készíteni, sem bármilyen más módon foglalkozni tovább ezzel az egyedülállóan sötét világgal. Ugyanakkor azt nem bánja, ha más folytatja a Souls-játékokat, tehát elvileg érkezhet még Dark Souls, csak nem Miyazaki keze alól fog kikerülni.

Kérdés tehát, hogy min dolgozik jelenleg Hidetaka Miyazaki? Az IGN-nek szerencsére sikerült a Tokyo Game Show-n kifaggatni a Dark Souls játékok apukáját, aki egyébként jelenleg a From Software elnöke is.

„Több címen is dolgozunk jelenleg […]. Egyrészről ezek közül némelyik dark fantasy, némelyik pedig meches játék is lehet. Másrészről az új címek közül az egyik, amelyeket éppen fejlesztünk, valószínűleg elég egyértelmű módon meg fog felelni a rajongók várakozásainak. Egy másik cím pedig feltehetően kicsit furcsának fog tűnni. Ha majd bejelentjük a játékot, a rajongóink valószínűleg úgy fognak reagálni, hogy mi a fene ez a nagyon furcsa játék, amit Miyazaki készített?”

Amikor IGN-es kollégánk nem eresztette el a témát, és élénken érdeklődött afelől, hogy a meches játék, esetleg nem egy újabb Armored Core felvonás-e, amely sorozaton amúgy Miyazaki ezt megelőzően már dolgozott, azt a választ kapta, hogy: „De igen, dolgozunk már egy Armored Core-on.” Ám ennél többet Miyazaki nem volt hajlandó elárulni.

Miyazaki pontosan nem beszélt a megjelenések esetleges idejéről, de állítása szerint a fejlesztések csak évek múlva készülnek el. Az tehát biztos, hogy új Dark Souls-játékot nem kapunk, habár a „rajongók várakozásainak egyértelmű módon megfelelő” cím valami ilyesmit sejtetne. Vagy ha mást nem is, egy „Soulsborne” formulára építkező játékot talán várhatunk.

Dark Souls ügyben jelenleg tehát nincs mit tennünk, meg kell várnunk az október 25-ét, amikor is az Ashes of Ariandel DLC megjelenik PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?