DayZ – ezért késik ennyit a konzolos megjelenés


A zombis túlélőjáték még PC-n sem érte el végleges változatát, ennek ellenére a fejlesztés alatt álló projektet már egy ideje tervezik konzolokon is elérhetővé tenni. Úgy tűnik, várhatunk még egy darabig.

Az ígéretek szerint a Microsoft Game Preview program keretén belül már tavaly meg kellett volna érkezni a DayZ-nek Xbox One konzolokra, de a fejlesztők folyamatosan tolják el a megjelenést. Van még rá esély, hogy játszhatunk valamikor a DayZ-vel akár a Sony, akár a Microsoft konzolján?

A fejlesztőcsapat kreatív igazgatója, Brian Hicks egy interjúban elmondta, hogy még mindig tervben van a játék konzolos megjelenése, de nem igazán ez a prioritás, sőt, a csapat 99%-a csak PC-s verzióra koncentrál.

Mialatt a Sony és a Microsoft részéről is nagy volt a nyomás, hogy álljunk ki a színpadaikra, és mondjuk el, hogy jön a játékunk a platformjukra, valójában a figyelmünket teljesen leköti a PC-s fejlesztés. Nem áll módunkban átportolni a DayZ-t más platformokra, amíg a játék motorja, az Enfusion nincs kész.

A DayZ még 2013 decemberében jelent meg Steamen korai hozzáférésű játékként. Ti türelmesen várjátok a konzolos (vagy bármelyik) megjelenést?


Vélemény, hozzászólás?