Dishonored 2 – nem kell gyilkolnunk, ha nem akarunk


Jó hír érkezett azoknak, akik nem igazán szeretnek fegyvert ragadni. A Dishonored 2-ben lehetőség lesz egyetlen lövés nélkül végigvinni a küldetéseket. Tényleg.

Az Arkane Studios sok újdonságot kipróbál a Dishonored folytatásában, miközben próbálják megtartani azt a légkört, mely a játékosok megtapasztalhattak a széria első részében.

A QuakeCon 2016 során a PlayStation Access interjút készített Harvey Smith-szel a Dishonored 2 kreatív vezetőjével. A beszélgetés alatt szóba került a level design és a különféle új módszerek, ahogy a játékosok szembenézhetnek a küldetésekkel, akár úgy is, ha senkit sem szeretnének megölni.

A fejlesztők fontosnak tartják, hogy minden küldetés egy nem lineáris mini világ legyen, ahol minden játékos lehetőséget kap, hogy a neki legkedvezőbb módon hajtsa végre a küldetést, akár nagy felfordulást keltve, akár az árnyakban lopakodva. 

„Nagyon erőszakosan és nagyon csendben is játszhatsz. Úgy is játszhatsz akár, hogy szó szerint nem ölsz meg egy embert sem.” – teszi hozzá Smith.

A Dishonored 2 egy új játékmódot is tartalmazni fog, az úgynevezett „Flesh and Steel”-t, amiben mindenfajta erők nélkül vadászhatunk a gyönyörűnek ígérkező tájakon.

A játék megjelenése november 11-én várható PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.


Vélemény, hozzászólás?