DMC-Devil May Cry kritika


Most értem a végére ennek a „köhöm” csodálatos játéknak.
Nem játszottam az elődökkel úgyhogy nem fogom az előző generációhoz mérni.
Ami nagyon feltűnt hogy rettentő módon hasonlít játék menet Darksiders1-2re.
Hogy melyikre igazán azt nem tudom pontosan megmondani,mivel mindkettőből merítettek ötleteket.
A műfaja a játéknak ugyebár, hack and slash vagyis vágj fel mindent ami az utadba áll.:D
A történetről, mint olyanról, nem igazán érdemes beszélni, kliséket dolgozz fel,csak azért van hogy vigyen valami előre.
Győzd le a gonoszt és eközben a minél nagyobb bossokat.
Ami talán pozitívomként róható fel hogy a szinkron színészeket kellemes hallgatni,az animációk egészen kiválók, főleg a harcoknál vannak jól kidolgozva.
A játék viszont rohadt bogaras, (tudom bugosnak mondják, szóviccel próbálkozom:D)Az ugrásoknál benne ragadsz a falba,és mikor meg kapod a láncos angyali izét(hirtelen nem jut az eszembe a neve)amivel át tudsz lendülni egyik platformról a másikra,meg, meg kapod a lökés képességét ott aztán el szabadul a pokol,a játék végére ki is dobhatod a billentyűzeted,még akkor is ha nem vagy egy ideges ember,mivel a játék érzékelése a béka segge alatt van,ilyet hiba volt kiadni.
Mint tudjuk milyen az emberi természet,ha nem érzékeli,nyomd erősebben hátha…
Ennek következtében én is vehetek egy új billentyűzetet,köszi DMC-.-”
El lökni és siklani a q+spacel lehet.
Na most ezzel az a probléma, hogy annyi mindent pakoltak pár gombra, hogy nem mindig érzékeli azt amit akarsz csinálni,vagy késve érzékeli,de a legjobb mikor teljesen mást csinálsz ezzel a kombóval.
Én pl legtöbbször siklás helyett dupla szaltót ugrottam illetve fel ugrottam,de a legjobb hogy a karakter nem mindig jó irányba néz és mikor sikerül el siklanom nem másik platformra siklik hanem fél centivel mellé,ugye hogy mind imádjuk az ilyet?!
Szóval az irányítás miatt, valószínűleg a fejlesztők anyukái nem élnek már, annyiszor kívántam őket Mundus(a főgonosz) poklába egy Balázs Pali cd-vel és Fekete Pákó megy a gőzős című nótájának remixével.
Ja és kívántam hozzá sok csoki fütyit.
Viszont van pozitívum is a játékban (? tényleg?! Hülyéskedsz velem mikor már a q-betű nem is működik normálisan a billentyűzeten, mert úgy szét basztad?Jól van, kussolj kicsi én:D)
még pedig a harcok hangulata és a rengeteg társadalom kritika amit nem vártam a DMC-től, de egy egészen jó hangulatot adott neki.
Nem régiben kijött játékhoz egy magyarosítás,így a kevésbé jól beszélő honfitársaim is élvezhetik a DMC „Nagyszerű” khöm történetét.
Ezt innen tudjátok letölteni:
Magyarosítás letöltése
A pozitívumok közé sorolnék pár eredeti ötletet is.
Pl a vége felé jól kihasználják a nefelin vonalat(Nefelin:ördög és angyal gyermeke=Dante és a tesója hö niga(nem fekete ne aggódj:D)) mivel mikor Lilithez kel menni a discoba(ő Mundus ribanca) van olyan út, ahol nyomva kel tartanod egy gombot a piros padlónál, hogy ne sérülj (piros nyilvánvalóan az ördögi) majd egy egészen másikat a kék padlónál.
Emellett az ellenségeknél is van olyan, akit csak angyali és van olyan akit, csak démoni fegyver sebez.
Nekem személyes kedvencem volt az ördögi penge amit Dante apjától örökölt,azzal szinte pillanatok alatt fel aprítottam bárkit,igaz rohadt lassú,de hatásos.
Ami igazán aggasztott hogy a médiás pasas(robert barbas) legyőzése sokkalta nehezebb volt mint a végső boss fight,(könnyű szinten játszottam).
Hogy tudták így elbaszni a nehézségi balanceot?
Ahhoz a bossfightoz ajánlanék nektek egy trainert,de csak a számokkal variáljatok pl legyen meg az összes kristály mert pár százszor meghaltok majd:
DMC trainer letöltése
Ja igen arany kristály,elfelejtettem mondani ha meghalsz nem kezdheted ott a játékot ahol abba hagytad,játékterem szerűen be kel dobnod egy „érmét”,jelen esetben egy aranykristályt, hogy ott folytasd ahol abba hagytad,ezek nagyon drágák és ha nem akarod megszopatni magad inkább betárazol belőlük mire a tv-s fickóhoz mész!
Hogy lehet így elbaszni?
Hagy folytassam már ott ahol abba hagytam, vagy nem lehet hibázni?
Összegezzünk,jó a harc rendszer de néha túl nehéz,az irányítás kegyetlenül szar,és szét van scriptlve a játék,meghatározzák merre mehetsz,semmi egyéni szabadságod nincs az út irányt illetően.
Az összértékellésem pedig:
10/4,tetszik a játék menet, de az irányítás ki ölt belőlem minden jó indulatot,sok sikert azoknak aki csak most próbálkoznak,egyet azonban még mondanék a kalandra vágyóknak:
„Ki itt belépsz,hagyj fel minden reménnyel”


Vélemény, hozzászólás?