DualShock 4 USB adapter – itt a magyar ár és megjelenési dátum


A tegnap bejelentett eszköz, amivel vezeték nélkül csatlakoztathatjuk PS4-es kontrollerünket PC-hez vagy Mac-hez, itthon is hivatalosan forgalomba kerül.

Aki elég közel ül a gépéhez, és nem zavarják a kábelek, egy hagyományos micro-USB kábel használatával is rákötheti a DualShock 4-et PC-jére. Viszont mégiscsak kényelmesebb elhagyni a vezetékeket, és itt jöhet jól a DualShock 4 bluetooth adapter.

Csatlakoztatás után egyrészt használhatjuk a Remote Play alkalmazást, másrészt a Sony ígérete szerint a kontroller minden más funkcióját, így lehet, hogy ezt használva nem lesz szükség segédprogramra, a játékok natívan felismerik az irányítókart (a leírás legalábbis ezt sugallja). Az eszköz itthon szeptember 15-étől lesz megtalálható a boltokban, a javasolt fogyasztói árat pedig 7990 forintra lőtték be. Ettől a boltok persze eltérhetnek, de körülbelül erre kell számítani.

Egyébként a PlayStation Now alkalmazás is jön PC-re, de az sajnos nálunk még nem elérhető. Reméljük, hogy ezután már nem kell sokat várni rá, jó lenne újrajárszani (vagy először játszani) néhány PS3-as klasszikust.


Vélemény, hozzászólás?