Egy brit youtubert szerencsejáték propagálásával vádolnak


A BBC News híradása szerint a youtuber NepentheZ-t (polgári nevén Craig Douglas) illegális szerencsejáték hirdetésével, és kiskorúak szerencsejátékra való buzdításával vádolják. A 31 éves Douglas a Birmingham Városi Bíróságon jelent meg múlt pénteken az üzleti partnere, Dylan Rigby kíséretében. A két férfi a Game Gold Tradings Limited igazgatói, mely vállalat több szerencsejátékos oldalt is üzemeltet, amik közül egyébként jelen pillanatban több nem elérhető. Az oldalakon in-game fizetőeszközöket lehetett vásárolni, illetve csereberélni is lehetett velük.

A NepentheZ csatornán, amelyet Douglas üzemeltet, elsősorban egy oldalt hirdettek, a szintén az ő tulajdonát képező FUT Galaxy-t. Douglas különböző videókon mutatta be, hogyan lehet a FUT Galaxy-n fogadásokat kötni, egyben másokat is bátorított arra, hogy kipróbálják a szerencsejátékos oldalt. Az említett videókat a YouTube azóta eltávolította.

Itt még jókedvűen

A FUT Galaxy jelenleg nem elérhető az Egyesült Királyság területéről, ha viszont külföldről próbálja valaki megnyitni, a site egy olyan üzenetet ír ki, hogy a FIFA 17 megjelenésére pár napon belül újra nyit. Az oldalon majd valószínűleg továbbra is FIFA coinokban lehet fogadásokat leadni a meccsek véletlenszerűen generált eredményeire.

Mind Douglas, mind Rigby ellen az UK Gambling Commission (nagyjából: Szerencsejáték Felügyelet) nyomozása után emeltek vádat. A szervezet szóvivője így nyilatkozott az Eurogamernek: „Kiemelt figyelmet fordítunk a növekvő népszerűségnek örvendő virtuális vagy „in-game” eszközöknek, amelyeket fel lehet használni adás-vételre, értékesíteni lehet őket, vagy fogadásokhoz lehet őket felhasználni.”

Douglas a Twitterén elismerte a helyzetet, de további részleteket nem közölt az ellene folyó eljárásról.

Ha pedig már itt tartunk a FIFA 17 szeptember 29-én érkezik PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 és Xbox One gépekre… De fogadjunk, hogy ezt már úgyis tudtad!

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?