Egyre valószínűbb, hogy jövőre jön a PlayStation 5


Többször hallottunk már a múltban a következő PlayStation 2018-as megjelenéséről, és most egy olyan elemző erősítette ezt meg, aki a két legfrissebb konzolról is idő előtt beszélt.

Egyrészt a felgyorsult fejlődés, másrészt az eredeti PS4 és Xbox One okozta csalódás miatt várható volt, hogy az aktuális konzolgeneráció rövidebb lesz a korábbiaknál. Idén megjelenik a Scorpio, aminek kapcsán még mindig nem egyértelmű, hogy generációváltást indít és egy Xbox One és Xbox 360 játékokkal kompatibilis masina lesz, vagy egy felturbózott One; így vagy úgy,  elindíthat valamit, amiből a Sony sem akar majd kimaradni.

Ha őszinték akarunk lenni, a PS4 Pro az a konzol, aminek az alap PS4-nek lennie kellett volna. Amennyit eddig tudunk a Scorpióról, az alapján nehéz elhinni, hogy a kettő egy futamban versenyezhet, és könnyen elképzelhető, hogy a háttérben a Sony már dolgozik egy még a Microsofténál is erősebb vagy legalább egyenértékű gépen. Damian Thong elemző elmondta (egyébként már nem először), úgy tudja, 2018 vége előtt megjelenik a PlayStation 5, és ha ez igaz, már az idei E3-on bejelenthetik. Thong korábban helyesen „tippelt” a PS4 Pro és Slim érkezésére is.

Nehéz eldönteni, jó húzás volna-e ez úgy, hogy a legfrissebb gép akkor lesz kétéves, illetve kíváncsiak vagyunk, mit tud nyújtani, amivel meggyőzi a játékosokat, hogy cseréljék le régi gépeiket. Az exkluzívokkal mondjuk már alapból nyert ügye lenne a gyártónak.


Vélemény, hozzászólás?