Elemzők szerint az év végéig 2.5 millió PSVR-t kapkodnak majd el


Bár sokan kételkednek abban, hogy a virtuális valóság eszközök jelen pillanatban és feltételek mellett nagy érdeklődésre tarthatnának számot, a SuperData Research nevű piackutató cég felmérések alapján állítja, hogy az év végéig több, mint 2.5 millió PSVR talál gazdára (egészen pontosan 2.602.370 darab a predikció) az évből hátralévő hónapokban.

A világ számos pontján ma megjelenő eszköz jóval kedvezőbb árfekvésben kapható, mint riválisai, ráadásul még egy bivalyerős számítógép sem kell hozzá, elég csupán a PS4 konzolt beizzítani, hogy működésre bírjuk. A SuperData által jósolt eredmény azonban így is szép teljesítmény lenne.

Hogy mire alapozza sejtéseit a cég? Nos, a SuperData első érve a siker mellett a 44 millió eladott PS4 konzol, ilyen méretű potenciális vásárlóközönségnek elég, ha csak a töredéke benevez az eszközre, máris borítékolható a siker. Az elemzők szerint az sem elhanyagolható tényező, hogy csak Amerikában 500.000 helyen lehet és lehetett kipróbálni az eszközt, ami alaposan megdobhatta az előrendelések számát. A SuperData úgy találta, hogy a VR-szemüvegre megjelenő jól bejáratott címek és franchise-ok, mint a Final Fantasy, a Rocksteady Batman-játéka, vagy éppen a Resident Evil ugyancsak kulcsfontosságúak lehetnek az eladások terén.

Az eladásokat negatívan befolyásoló tényezőként ugyanakkor azt hozta fel a SuperData, hogy a Sony az új eszközeinek első hónapjaiban rendszeresen megküzd azzal, hogy elég példány kerüljön belőlük a boltok polcaira, ez pedig limitálhatja a gazdára találó PSVR-ek számát, valamint gond lehet az is, hogy egyelőre a szemüvegnek nincs egy zászlóshajónak számító játéka, amivel meggyőzően lehetne bemutatni képességeit.

Ráadásul a Sony saját magának állíthat némi konkurenciát a PSVR-nek, ugyanis a SuperData szerint sokan azért nem fognak már most beruházni a VR-szemüvegre, mert előbb a november 10-én megjelenő, erősebb hardverrel szerelt PS4 Pro masinára fizetnek be, ami csak 100 dollárral kevesebb, mint az 500 dollárt kóstáló PSVR. Hogy igaza lesz-e a piackutató cégnek az legkésőbb 2 és fél hónapon belül kiderül.

Hogy nekünk mi a véleményünk a VR-eszközök jövőjéről? Nos, azt itt tudjátok elolvasni.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?