Elérhetővé vált a törölt Star Wars: First Assault béta verziója


Réges-régen, egy messzi… na, jó, hagyjuk inkább a közhelyes Star Wars utalásokat, lényeg a lényeg, hogy létezett egykoron egy Star Wars: First Assault című shooter, amelyet még a mostanra már leamortizálódott LucasArts hegesztgetett. 2012-ben aztán a Disney az IP jogaival együtt a fejlesztőt is bekebelezte, 2013-ban pedig ki is nyuvasztotta az éppen futó fejlesztéseket, ennek esett áldozatául a First Assault is, bár a közönség inkább a Star Wars 1313 kivégzése miatt hördült fel. Azóta leginkább az Electronic Arts fejlesztgeti az ilyen-olyan SW-játékokat.

Az First Assault egy Call of Duty-szerű shooter lett volna, ezt a fentebbi, a bétaverzióról készült 2015-ös videóban ti is megtapasztalhatjátok. Megjelenését PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra tervezték.

És hogy miért most beszélünk erről? Nos, nem, sajnos nem támasztották fel a projektet, viszont ami anno elkészült belőle, az most felkerült a netre, így a vállalkozó szelleműek tehetnek vele egy próbát. Azért némi elszántság nem árt hozzá, mert elvileg csak Xbox 360-on működik és azon is csak reset glitch hack-kel (RGH). Ha valaki megpróbálkozik vele, netán még elindítania is sikerül, az majd ossza meg velünk a tapasztalatait. Még az sem lehetetlen, hogy egy eszement és/vagy nagyon ráérős rajongó egyszer majd befejezi. Bár az EA-t ismerve, utóbbira azért nem sok esélyt látunk.

A programot innen lehet letölteni.


Vélemény, hozzászólás?