Elindult a Wasteland 3 közösségi gyűjtése, itt az első gameplay videó


A 2014-es Wasteland 2 Kickstarteres kampánya a mai napig az egyik legsikeresebb közösségi gyűjtésnek számít, nem csoda hát, hogy a múlt héten bejelentett Wasteland 3 elkészítésének biztosítására is ehhez a megoldáshoz fordul az InXile Entertainment. Ezúttal 2.75 millió dollárra van szüksége a csapatnak, hogy megalkothassa az ambiciózus folytatást, amihez a stúdió saját zsebből hozzátesz még 2.25 milliót.

Az InXile Entertainment választása ugyanakkor ezúttal nem a Kickstartert, hanem a Figet választotta a közösségi kalapozáshoz, és ugyan még csak pár órája fut a kampány, de máris majdnem megvan a kitűzött cél: jelen sorok írásakor már több mint 2.15 millió dollárt adott össze 10 ezer támogató. A lelkesedés nem csoda, hiszen a Wasteland-sorozta eddig remek játékokkal örvendeztette meg a műfaj rajongóit, ráadásul az első 48 órában a legalább 20 dollárt adakozók a 28 nap múlva lejáró gyűjtés követően azonnal kapnak egy példányt a UnderRailből vagy a Stasis című horror-kalandból.

Az InXile Entertainment vezetője, Brian Fargo szerint a Wasteland 2 alapjaira épülő harmadik rész sokkal sötétebb és brutálisabb lesz elődeinél, és olyan extra funkciókkal vértezik fel, mint a többjátékos részleg vagy járművek rendszere. A történet röviddel az első részt követően játszódik, amikor is a Team November nevű ranger osztag egyetlen túlélőjeként kell feltalálnunk magunkat a jéggé dermedt Colorado-i pusztaságban, ami nem csak titkokat és elfeledett technológiákat rejt, hanem vérszomja őrülteket és halálos csapatokat, akik pechünkre még soha nem hallottak a Desert Rangerökről.

A Wasteland 3 a tervek szerint egyszerre jelenik majd meg Windows, macOS, Linux, illetőleg PlayStation 4 és Xbox One platformokra. A Steamen azonban korai hozzáférésben elsőként számítógépeken lesz majd elérhető a program.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?