Eljött a vég a PlayStation 3 számára?


Úgy tűnik, a Sony szeretné kivonni a forgalomból az előző generációs konzolt, ezért a japán üzletek már nem fognak újabb készletet kapni.

A játékfejlesztők nagy része már nem nagyon foglalkozik a régebbi platformokkal, a legnépszerűbb új címek szinte kivétel nélkül a jelenlegi generációs masinákra jelennek meg, így érthető volna, ha a Sony már végezni szeretne a PS3-mal.

Egy japán hírportál, az Inside írt arról, hogy a konzol hivatalos oldala szerint hamarosan már nem érkezik újabb szállítmány a gépből. Az országban jelenleg csak a 2014-ben megjelent fekete, 500 GB-os modell van forgalomban, és kicsi az esély rá, hogy megjelenne egy újabb változat.

Érdemes megemlíteni, hogy még a PlayStation 3 megjelenése előtt a cég akkori vezérigazgatója, Ken Kutaragi tíz éves életciklust jósolt a gépnek, és figyelembe véve a 2006-os megjelenést, reálisnak is tűnhet ez a döntés a Sony részéről.

Nem tudni még, hogy a többi régióban is hasonló sors vár-e majd a konzolra, de nem lennénk meglepve, ha a Sony már csak kizárólag a PS4-re koncentrálna. Szerettük, de el kell engedni. 


Vélemény, hozzászólás?