Elmentem a vasárba fél pénzel avagy a 63 ezer forintos netbook története


Egy hölgy bejött a media marktba, vissza hozta a kb 1 héttél ezelött vásárolt netbookját, ami 60 ezer forint volt.
A netbookban a legszarabb celeron és 2gb ram üzemelt, Windows 8.1-en, a hozzá értőknek kb ezzel el is mondtam mindent, akiknek ez nem mond semmit, maradjunk annyiban olyan lasdú volt mint a 4es metró építése.

Nagy nehézségek áran közel dupla árért sikerült rá vennem egy jobb notebookra, 4gb rammal, egy pentium procival ami 4 magos és már a célnak megfelel.
Sokat hezitált, és végülis megértem mert hát dupla annyiba került, de a különbség az hogy az egyik használható a másik meg nem.
Mindkettő egy Acer volt.
Na, most az acerekről tudni kell azt, hogy, tele rakják mindenféle felesleges programmal,mind az alacsony mind a közép kategóriás gépeikbe ugyan azt a szart nyomják bele, ami azért gáz mert telítődik a memória és így válik egy gép teljesen használhatatlaná 2gb rammal, Windows 8.1 alatt.
Az egy dolog hogy pofátlanság tele rakni shiti programokkal a gépet, amit majd meg veszek, de az hogy ezt a rendszer Windows visszállítás esetén vissza is telepíti, ez gyalázat.
Gyakorlatilag minden újratelepítéskor el vesznek másfél órát az ember életéből, ennyi időbe kerül ugyanis az összes adware eltávolítása a gépről, fuck this shit.
Miért gyártanak még ilyen gépeket egyáltalán?
Ez annyira gáz :-/.
Remélem a hölgy immáron elégedetten tud netezni a korrekt kis laptopján, nehéz szülés volt, de megérte 🙂


Vélemény, hozzászólás?