Elstartolt az ingyenes Neverwinter PlayStation 4-re


[ad_1]

Az aktuális konzolgenerációt sok dolog miatt fogják majd emlegetni a jövőben azok, akik szeretnek ilyesmivel foglalkozni, de az biztos, hogy a PlayStation 4-nek és az Xbox One-nak sikerült számtalan ponton elmosnia azokat a határokat, amelyek ez idáig magabiztosan fent álltak a platformok között. Megjelentek a crossplatform játékok, elkezdtek terjedni az ingyenesen nyüstölhető cuccok, sőt, a sokáig szinte kizárólag PC-n futtatható MMO-zsáner is betette a lábát a konzolok világába. Most éppen a Perfect World Entertainment jelentette be nem kis örömmel, hogy megjelent a Neverwinter PlayStation 4-re, aki szeretné, a mai naptól nyüstölheti a játékot a Sony gépén, méghozzá akár PlayStation Plus előfizetés nélkül is, hiszen sikerült megegyezniük a platformgazdával, így a multihoz amúgy elengedhetetlen havidíjat sem kell kicsengetnünk ahhoz, hogy elmerülhessünk az Elfeledett Birodalmak ősi városai, szörnyektől hemzsegő romjai, és fullasztó hegységei között.

Az egykori MMO nagyhatalomnak számító fejlesztőktől – a Cryptic Studiostól – érkező Neverwinter nem árul zsákbamacskát, hiszen címéül is azt a területet választotta az R.A. Salvatore által megalkotott világból, amelyet a játékosok is jól ismerhetnek, köszönhetően a BioWare zseniális programjának, a Neverwinter Nightsnak, illetve az Obsidian által összehozott folytatásnak. Bár az MMO-nak a helyszínén kívül sajnos nincs köze a 2001-es, legendás RPG-hez, ez túlzott aggodalomra nem ad okot. Ezúttal is a kultikus asztali szerepjáték, a Dungeons & Dragons rendszerében merülhetünk el – annak a negyedik kiadását faragták át úgy, hogy egy MMO-ban is élvezetes legyen -, és természetesen most is csak rajtunk áll, hogy a rengeteg faj és kaszt közül milyen hőssel vágunk is bele a kalandokba, amelyekben olyan ismert helyszíneken vágtathatunk át, mint a Jeges Szelek Völgye (Icewind Dale, szintén ismerős lehet RPG veteránoknak) vagy Mélysötét (Underdark), és olyan legendás karakterekkel találkozhatunk, mint például Drizzt Do’Urden. A programhoz a PC-n külön érkező kilenc kiegészítőt is megkapjuk, semmi sem állhat tehát egy jó kis szerepjátszás útjába!

A Neverwinter PC-re már 2013-ban ellátogatott, ezt követte az Xbox One-os premier tavaly márciusban, és a PlayStation 4-es, a mai napon.

Még több erről…

[ad_2]

Source link


Vélemény, hozzászólás?