Ennyi helyet foglal az Final Fantasy XV X1-en és PS4-en


Tíz éve várunk a Final Fantasy XV-re, a fejlesztés utolsó évében pedig úgy felpörgött a marketingkampány, hogy a rajongók csak úgy kapkodták a fejüket. Csak az utóbbi hetekben írtunk a számtalan szörnyfajtáról, bemutattuk a játék fejlesztésének kalandos történetét, összefoglaltuk a játék indulása előtt történt eseményeket, megmutattuk a Judgement demó döbbenetes előzetesét, és valóságos videódömpinggel árasztottuk el a rajongókat.

A Final Fantasy XV körüli csinnadratta akkorára nőtt, hogy Conan O’ Brien (nyilván jó pénzért) a Fallout 4 és a Doom 3 után egy külön epizódot szentelt az FFXV-nek, pár napja pedig azt is megtudtuk, mit hoz az első napos Crown Update tapasz.

És mivel bármilyen hihetetlen, de a játék holnapután után végre megjelenik, nincs más hátra, mint rátérni a száraz adatokra, jelesül arra, hogy egészen pontosan mennyi helyet foglal majd a programmonstrum a Microsoft és a Sony otthoni konzoljain.

Nos, a DualShockers értesülései szerint a PS4-es fájl mérete 50,698 GB, ebből 6,593 GB-ot kell feltennünk, mielőtt belekezdhetünk a játékba. Az Xbox One-os verzió mérete 50,94 GB a DualShockers korábbi riportja szerint, ugyanakkora PlayStation Store aloldala 40,5 GB-os fájlt tüntet fel, míg az Xbox Store-é 51,82 GB-osat – bár, mint tudjuk, ez utóbbi adatok megjelenés előtt némileg pontatlanok lehetnek – a nagyságrend mindenesetre stimmel.

Nos, mindent megírtunk, amit a játékról tudni lehet, így más dolgunk nem lévén kénytelenek leszünk mi is, veletek együtt tűkön ülve várni a keddet, hogy belevethessük magunk Noctis kalandjába.

A Final Fantasy XV november 29-én jelenik meg PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?