Építs kolóniát a vörös bolygón!


Bár a valóságban még messze járunk a Mars benépesítésétől, a Haemimont új játékában most kipróbálhatjuk, milyen élmény lehet a vörös bolygó kolonizálása.

A Surviving Mars egy városépítő stratégiai játék, amiben küldetésünk az lesz, hogy a Mars nem túl barátságos és ideális felszínén létrehozzunk egy működő, funkcionáló közösséget. A kiadó Paradox Interactive közleményében úgy fogalmazott, hogy bár egy civilizációt kell felépítenünk, ez a játék mégsem a SimCity vagy a Cities: Skylines nyomdokain halad, sokkal inkább lesz a túlélésen a hangsúly, mint a városépítésen.

„A kolónia minden tagja létfontosságú lesz a küldetés számára, hiszen a közösség rendkívüli nehézségek árán próbálja megvetni a lábát a forrásokban szegény, közel lakhatatlan környezetben. Minden sikerrel lehetőségünk nyílik majd tovább terjeszkedni, hogy végül akár egy élő és lélegző társadalmat hozzunk létre, és az élére álljunk annak az új generációnak, amelyik soha nem élt a Földön.”

A kiadó Paradox vezetője, Fredrik Wester elmondta, hogy miután ők feleltek a Cities: Skylines megjelenéséért is, úgy döntöttek, hogy még több városmenedzseléssel foglalkozó játékkal akarnak foglalkozni, így kötöttek ki a különlegesnek ígérkező projektnél.

Pontos megjelenési dátumról egyelőre nem tudunk, de annyi biztos, hogy a Surviving Mars PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on jelenik majd meg.


Vélemény, hozzászólás?