Érkezik a Danganronpa V3


A Spike Chunsoft frissítette a New Danganronpa V3: Everyone’s New Semester of Killing hivatalos weboldalát, és megosztott pár képet és információt is a játékról. A legfontosabb információ, hogy a játék visszatérést jelent a gyökerekhez, tehát elszakad a legutóbbi fősodorbeli felvonás, a 2014-ben PS Vitára megjelent Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls akciódúsabb hangvételétől. Magyarán ismét egy nyomozós-tárgyalásos játékot kapunk, amit egy vizuális regénybe oltottak be.

Az új Danganronpa a leírás szerint felsorakoztatja a szériára jellemző toposzokat, ismét megkapjuk a gyilkolós játékot a maga egyszerű, de kegyetlen szabályrendszerével, és Monokuma maci áldozatai ezúttal is kiemelkedő képességű diákok, akiket jelen esetben „Super High School Level” tanulóknak neveznek. A hangvétel annyiban más, hogy ezúttal mintha valami disztópikus társadalomban járnánk, ahol az említett tanulók élvezhetnek csak mindenféle társadalmi előnyt cserébe azért, hogy túlélik a sulit, amit az eddigiekkel ellentétben kifejezetten a Killing Game kedvéért hoztak létre. Magyarán a játék nyíltabban felvállalja az egyik ihlető forrását, a Battle Royalt.

Monokuma, az elmebeteg plüssmackó (aki mögött mindig áll egy vagy több valós személy) ezekkel az ifjú reménységekkel próbál alaposan kibabrálni. Jelen információk alapján egyelőre nem látszik, miként kapcsolódik ez a játék az előzményekhez, de ez a Danganronpa 2 elején sem volt egyértelmű, aztán kiderült, hogy nagyon is az első rész folytatása, hasonló meglepetésre, tehát nyilván lehet majd számítani ezúttal is.

A New Danganronpa V3 Japánban 2017. január 12-én érkezik PlayStation 4 és PS Vita platformokra. Más tervezett megjelenésről egyelőre nincs információ, de a sorozat nyugati PC-s sikere miatt aligha nevezhető valószerűtlennek a dolog.


Vélemény, hozzászólás?