Érkezik a Darksiders Wii U-ra


Miközben egyre kevesebb független játék jelenik meg Wii U-ra – amely, ha másként nem, hát szoftvereladásokban azért nem panaszkodhat –, és a masinák tulajdonosai is inkább már a jövő évet várják (hiszen 2017 márciusában jelenik meg a legújabb The Legend of Zelda-kaland), egyszer csak megjelenik a Nordic Games… hát, ha nem is fehér lovon, de minimum dülledt melkassal, és bejelenti, hogy bizony emlékezetes akció-kalandra nem is kell várni jövő év márciusáig, hiszen a vállalat elhozza a Darksiders első részének felújított változatát a gépre. Bár azt még egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan mikor is számíthatunk a programra, az biztosnak tűnik, hogy valamikor az őszi-karácsonyi szezonban csaphatunk majd le rá, méghozzá digitális és dobozos formában is, ráadásul valamiféle online extrára is számíthatunk, bár, miután ez nem került kifejtésre, mi elsősorban valamiféle Miiverse támogatásra gondolnánk első blikkre.

A Darksiders első epizódja 2010 szeptemberében látta meg a napvilágot az akkor aktuális konzolgenerációra – PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra – ezt követte pedig pár hónappal később a PC-s variáció. A játékban Háborút, az apokalipszis négy lovasának egyik tagját alakíthattuk, akit irányítva különböző – ám nem túl bonyolult – fejtörőket oldhattunk meg, soha nem látott területeket fedezhettünk fel, és természetesen harcolhattunk, ameddig bírta az ujjunk. A különböző kombinációkra építő harcrendszer, a korábban elképesztően látványos grafika, no meg a rendhagyó, leginkább pont a The Legend of Zelda-sorozatra hajazó játék végül igen komoly siker lett – több mint egymillió példány kelt el belőle – az alkotóknak pedig lehetőségük volt egy folytatást is tető alá hozni, amelyben egy másik lovas, Halál bőrébe bújhattak bele a vállalkozók. Bár a THQ csődjével ez a sorozat is veszélybe került, végül sikerült hozzá befektetőt találni, és valószínűnek tartjuk, hogy ha sikeres lesz, egy esetleges folytatás is terítékre kerülhet, amelyet mi nem feltétlenül bánnánk.

A Darksiders első részének felújított változata tehát valamikor 2016 utolsó negyedévében kerülhet az üzletek polcaira PC-re, Xbox One-ra, PlayStation 4-re és Wii U-ra is.


Vélemény, hozzászólás?