Ezek lesznek az új PlayStation 4 kiegészítők


Nem csak a DualShock 4, a többi PS4-es periféria is megújul. Átdolgozott kamera, jobb minőségű füles és univerzális állvány is jönnek.

A Sony tegnap nem vitte túlzásba a PlayStation 4 Pro és a PlayStation Slim leleplezését, a legtöbb infót a gépekről az esemény után tudtuk meg. Az új perifériákat sem az esemény alatt, hanem utána jelentették be.


Mint azt már tudtuk, ráncfelvarrást kap a DualShock 4 kontroller. A touchpad egy részét átlátszóvá tették, hogy a light bar fénye átvilágítson rajta, és a játékosok az eszköz forgatása nélkül is lássák, milyen színű épp. Ezen kívül nem végeztek más módosítást, vagy legalábbis nem olyan számottevőt, hogy érdemes legyen róla szólni. (Az eredeti kontrolleren még könnyen szétbomló gumi borítású analógok voltak, de a későbbi változatokon már sokkal jobb minőségű anyagot használtak, és ezt sem kommunikálták kiemelten.) 59 euróba kerül, 17-19 ezer forintra becsüljük a hazai árat.

Ugyanakkor a PlayStation Camera jól láthatóan átalakult. Ugyanazt tudja, mint a jelenlegi modell, de henger alakú, mondhatni dizájnosabb. Akinek birtokában van egy az előző változatból, nem kell lecserélnie, semmit nem veszít. Ezért szintén 59 eurónak megfelelő összeget kell kipengetni.

A Platinum Wireless Headset egy premium minőségű fejhallgató, mely 7.1-es surround hangzásra képes, és a Sony saját, 3D-s technológiáját használja. Ennek köszönhetően – az ezt támogató játékoknál – azt is halljuk, ha egy hang alattunk vagy felettünk szólal meg. A két fülrészt egy fém pánt fogja össze, a mikrofon a Gold füleshez hasonlóan itt is rejtett. 179 eurót kérnek érte, ami forintban valahol 60-70 ezer között lesz.

A negyedik újdonság az átlátszó Vertical Stand, avagy az állvány, ami támogatja mind a Slimet, mind a Prót. Funkciója egyértelmű: állítva tartja a konzolt. Árát 19 euróra lőtték be, nálunk kb. 6-7 ezer forint lehet.

A hivatalos magyar árakról és megjelenési dátumokról megkérdezzük a Sony hazai képviseletét, és amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

A PlayStation Pro és Neo (de főleg előbbi) megjelenése felforgatja egy kicsit a konzolok piacát, erről itt írtunk részletesen.


Vélemény, hozzászólás?