Ezért érdemes szkeptikusnak lenni a Fallout: New Vegas 2 pletykák kapcsán


Ugyan mi is igyekszünk beszámolni a játékvilág minden infómorzsájáról, köztük az érdekes pletykákról is, ezúttal különösen fontos, hogy rámutassunk a legújabb szóbeszédek bizonytalan jellegére.

Hozzátok hasonlóan mi is tátott szájjal szoktuk nézni egy-egy nevesebb sorozat új részének első trailereit és a jól felvezetett bejelentéseknek is nagyon szoktunk örülni. Így általában a legkisebb esélyt jelentő pletykákról is beszámolunk nektek, de a legutóbbi, a Fallout-szériát övező infók kapcsán úgy tűnik, kénytelenek vagyunk szkeptikus felünkre hallgatni.

A pletyka hitelességét sokan azzal támasztották alá, hogy ugyanennek a forrásnak tulajdonítják mind a The Last of Us 2, mind a Red Dead Redemption 2 korai megszellőztetését. Amellett viszont, hogy mindkét folytatás létezése gyakorlatilag borítékolható volt, korábban több részletet is benézett az informátor, aki valószerűtlen módon a Take-Two mellett a Sony Interactive Entertainment és a Bethesda berkein belül is megfelelő információs csatornákkal bír. Ráadásul a megszerzett infókat egy nagyobb lap helyett pont a FragHero-nak adja tovább.

Tavaly márciusban azt pletykálta ugyanez a névtelen forrás, hogy a Red Dead Redemption 2-t is az E3 alatt jelentik be, ezzel ellentétben azonban egy egyszerű október napon érkezett a leleplezés. Emellett rosszul tippelt az alcímet illetően is (ami egyáltalán nincs), ahogy az első RDR felújított kiadásának egyidejű bejelentését is biztosra vette a forrás, amiről azóta sem érkezett semmilyen megerősítés a Rockstar háza tájáról.

A legújabb elhintett információkban megint nincs sok kockázatos részlet, hiszen a Bethesda nagy valószínűséggel idén is tart E3-as prezentációt, az utóbbi években pedig a június eleji showra időzítették legnagyobb bejelentéseiket, tehát egy Fallout-bejelentést is minden bizonnyal ekkorra tennének. A legújabb pletyka Achilles-sarkát az Obsidian részvétele jelenti, akik nemrég ugrottak fejest a Pillars of Eternity közösségi finanszírozási kampányába, a méretes folytatás elkészítése pedig minden bizonnyal a legtöbb energiájukat leköti majd.

Ezzel együtt – mivel mi magunk sem bírunk hivatalos infókkal – nem mondhatjuk biztosra, hogy a névtelen forrás téved, vagy hazudik. Mindenesetre mint mindig, most is érdemes kételkedni, talán a szokásosnál jobban is.


Vélemény, hozzászólás?