Ezért lett VR-játék a Resident Evil 7


A Capcom fejlesztői videósorozatban mesélik el a Resident Evil 7 elkészülésének történetét és engednek betekintést a kulisszák mögé. Az első werkvideóban szó esett az elvetett ötletekről, míg a második részből kiderült, hogy a fejlesztők kamerákkal felszerelkezve járták a kísértetházakat, hogy így saját élményeiket is felhasználhassák a játék készítése során.

A legújabb epizód azzal foglalkozik, hogy mi késztette a készítőket a VR alkalmazására.

A Resident Evil 7: Biohazard ugyanis teljesen VR kompatibilis PlayStation 4-en, amit a hírhedt VR demó, a Kitchen számlájára írhatunk. Jun Takeuchi producer eleinte nem volt igazán oda a technológia alkalmazásáért, hiszen ő maga is azok közé tartozik, akik kényelmetlennek és zavarónak találják a készüléket játék közben.

Vele ellentétben Kazuhiro Takahara VR-mérnök nagyon is biztos volt a dolgában, össze is dobták a Kitchen című demót, amit először a 2015-ös E3 keretein belül mutattak be, még jóval a Resident Evil 7 alakulása előtt. A reakciók és a tapasztalatok aztán szépen meggyőzték a Capcom fejeseit, hogy új irányból közelítsék meg a horror zsánerét.

A demó sikerén felbuzdulva a fejlesztők munkához is láttak, előtte hosszú éveken át nem tudták ugyanis, milyen irányba induljanak el a soron következő rész készítésével kapcsolatban. A fejlesztés és különösen a reklámkampány során a jó öreg ‘Ne mutasd meg a szörnyet!’ elvén haladtak, és bár a külső nézetről történő váltás talán nem minden rajongót vett le a lábáról, az eredményt elnézve nehéz elvitatni a sikert.

A játékról írt kritikánkat ide kattintva olvashatjátok.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?