Fantasy és Star Wars – így nyomtuk mi a PlayIT-en


A PlayIT-en a GameStar stand két világot is megidézett. Fantasy és egy messzi-messzi galaxis, rengeteg nyeremény és egy király nap. Felidézzük.

Lezajlott a budapesti Microsoft PlayIT Show, és bár a szervezők már a 2017-es rendezvények előkészületein munkálkodnak, mi azért pillantsunk még vissza gyorsan a novemberi Show izgalmaira. A GameStar csapata külön standdal várt benneteket, ahol a PlayIT egész időtartama alatt pörögtek az események. 

A fizikai kártyajátékok népszerűségét lassan túlzás nélkül felülmúlják a videojátékos verziók, ezek közül pedig kétségtelenül a Blizzard alkotása a legnépszerűbb. Nem is csoda, hogy a Hearthstone elengedhetetlen szereplője a gamer rendezvényeknek. A GameStar standnál zajlott például egész nap a profi játékosok küzdelmeinek helyet adó Aula Hearthstone verseny, ahol 100.000 forintos összdíjazásért szálltak harcba a versenyzők. A PlayIT-en folyó meccsekig csak az előzetes selejtezőkön túljutott tehetségek érhettek el, itt pedig estére természetesen kiderült, ki az ország legjobb Hearthstone játékosa.

A Hearthstone a fantasy vonalat képviselte a GameStar standnál, de azok is megtalálták nálunk számításaikat, aki inkább egy messzi-messzi galaxisba vágytak. Az LG hatalmas monitorjain próbálhatta ki mindenki a Star Wars Battlefrontot, ami ilyen egyedi perifériákon egy igazán különleges élményt jelentett. 

Az SWMini csapata gyönyörű Star Wars maketteket mutatott be szintén ugyanitt, valamint az új Star Wars: Sorsok kártyajátékkal is tehetett egy próbát minden látogató. Standunk Star Wars Cantina névre keresztelt részlegén ráadásul igazi rohamosztagosok és más jelmezes karakterek is feltűntek. Emellett retro játékokkal is kedveskedtünk a rajongóknak. 

A Barnight Taverna szekcióban a GameNightok hangulatát idéztük meg, itt fantasy társasokkal játszhattatok, és tehetséges cosplayerekkel mérhettétek össze tudásotokat. 

A Wargaming játékainak kedvelői számára is megérte betérni hozzánk a PlayIT-en, mivel PlayStation 4 Prón, egy hatalmas 4K-s tévén lehetett kipróbálni a tankvezetés élményét. Sőt, a Wargaming európai szóvivőjét is vendégül láttuk, akivel interjút is készítettünk.

Idén a virtuális valóság körül forog minden, mi pedig egy PlayStation VR headsettel érkeztünk a helyszínre, ezt is kipróbálhattátok a GameStar stand mellett. 

2017-ben ismét négy vidéki nagyvárosban és Budapesten is újabb PlayIT Show-k várnak benneteket, úgyhogy ideje már most felkészülni a következő évre!


Vélemény, hozzászólás?