Farpoint: Új előzetest kapott a PSVR-re érkező űrkaland


Fejlesztésének végső szakaszába lépve megkapta végül aranylemezét a Farpoint, a következő hónapban pedig már meg is jelenik. Az Impulse Gear által fejlesztett sci-fi FPS PSVR-re készül, a készítők szerint pedig rendkívül magával ragadó élményben lesz részük a játékosoknak.

A Farpoint irányítása a lőfegyver formájú PSVR Aim Controller segítségével megy végbe, az Impulse Gear szerint ennek köszönhetően a játék kezelése rendkívül precíz lesz, az egész élményt pedig különösen életszerűvé teszi. Az online kooperatív módnak köszönhetően egy ismerősünkkel karöltve is végigküzdhetjük magunkat a történeten.

Az új előzetes a Farpoint narratívájára koncentrál, amely egy tipikus űrkatasztrófás filmre emlékeztet. Hőseink egy rejtélyes sugárzás tanulmányozása során szenvednek balesetet és zuhannak le egy bolygóra, ahol aztán mindenféle idegen lények próbálják lemészárolni őket. Az Impulse Gear egy kifejezetten VR-játékokra szakosodott indie stúdió, ahol úgy gondolják, hogy játékuk technikai megoldásainak köszönhetően a Farpoint története az átlagosnál sokkal könnyebben átélhető lesz.

A játék május 16-án jelenik meg PlayStation 4-re. A tavalyi E3-on mi már kipróbáltuk, és igazán jó benyomást tett ránk a sci-fi lövölde a virtuális valóságnak köszönhetően.


Vélemény, hozzászólás?