FIFA 17: Így készült a The Journey


Az idei iterációval az EA Sports FIFA-sorozata is a 2K NBA szériájának nyomdokaiba lép – legalábbis abban a tekintetben, hogy a szeptember 29-én megjelenő játékban most először játszhatunk történet-orientált, filmszerű karrier móddal is.

Az Alex Hunter nevű fiatal, tehetséges focista történetét bemutató The Journey elkészítésénél a fejlesztők a lehető legreálisabb élményre törekedtek, így a forgatókönyv megírásához nem csak számos, hasonló utat bejárt, a semmiből az EFL legjobbjai közé betörő játékost kérdeztek meg: egy veterán, a futballt közelről ismerő írót kértek fel a forgatókönyv megírásához kreatív tanácsadónak. Tom Watt korábban „négerként” ugyanis többek között David Beckham monográfiáját jegyezte. Watt elmondta, hogy Hunter karakterét valójában Harry Kane inspirálta, és addig nem nyugodtak, amíg a 23 éves sztárjátékos elismerően nem csettintett a történet realitását, átélhetőségét illetően.

Alex történetéről, akivel karrierje elején a Premier League 20 klubjának bármelyikébe igazolva bármilyen pozícióban játszhatunk majd (akár kapusként is), a fejlesztők azt is elmondták, hogy a filmszerű megoldásokat a játék alatt dübörgő Frostbite motor tette lehetővé. Huntert egyébként Adetomiwa Edun játssza, akinek mozdulatait, mimikáját az EA vancouveri stúdiójában rögzítették.

Alex jellemét, a konfliktusok kimenetelét a The Journeyben a Mass Effectére hajazó dialógusrendszerrel meghozott döntéseink határozzák meg, így heves vérmérsékletű lázadót éppúgy nevelhetünk Alexből, mint szerény, háttérbe húzódó fiatalembert.

A FIFA 17, amelynek öt legfontosabb újítását itt gyűjtöttük össze, szeptember 29-én jelenik meg Playstation 3-ra és 4-re, Xbox 360-ra és One-ra, illetve Windows operációs rendszert futtató PC-kre, a „mobilosított” verzió pedig iOS-re és Androidra is napvilágot lát.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?