Final Fantasy VII remake – biztosan valósidejű lesz a harcrendszer


A játék rendezője nemrég egy interjúban árult el néhány érdekességet a készülő Final Fantasy VII remake kapcsán, így azt is elárulta, már biztosak benne, hogy nem tartják meg az eredeti játék körökre osztott harcrendszerét.

A Final Fantasy VII remake-jének bejelentésekor nem sok részletet árult el a Square Enix arról, hogy mennyire alakítják majd át a klasszikus JRPG-t. A rajongók szempontjából az egyik központi kérdés az volt, vajon megtartják-e a körökre osztott harcrendszert, vagy átállnak egy modernebb, valós idejű megoldásra. Mostanra eldőlt, hogy az utóbbi változat mellett döntöttek.

Erről nemrég a remake rendezője, Nomura Tetsuya mesélt, aki a korábban kiadott infókkal kapcsolatban szeretett volna néhány dolgot pontosítani a Dengeki PlayStationnek adott interjújában. Itt szögezte le azt is, hogy a körökre osztott (vagy ahogy ő fogalmazott, „utasításalapú”) harcrendszer helyett egy valós idejű, cselekvésalapú szisztéma kap helyet a játékban. Kiemelt néhány érdekes részletet a Final Fantasy VII remake nemrég kiadott screenshotjaival kapcsolatban is, például elmondta, hogy az egyik képen látott fedezékrendszer használata nem lesz folyamatosan kötelező a továbbjutáshoz.

Emellett kiemelte azt is, hogy az egyik screenshoton megmutatott bossharc közben le is rombolhatjuk majd a pálya egy-egy részét, sőt, több új támadást is kitaláltak a főellenségeknek. Hogy mindez milyen is lesz a gyakorlatban, azt valószínűleg még elég sokára tudjuk meg, ami érthető is, hiszen a Final Fantasy VII remake-jének egy-egy epizódja egy egész játék méretével vetekszik majd.


Vélemény, hozzászólás?