Final Fantasy XV – ezért csúsztatták el a játékot


A Final Fantasy XV rendezője, Hajime Tabata egy interjúban részletezte, hogy mi vezette őket odáig, hogy novemberig csúsztassák a játék megjelenését.

Alig pár nappal azután, hogy részletesen megismertük a Season Pass tartalmát, a Square Enix eltolta a Final Fantasy XV megjelenését november végéig. 

Röviden már a csúsztatáskor is megemlítette Tabata, ám ezúttal részletesen is elmondta a Famitsunak nyilatkozva, hogy a Final Fantasy XV késésének egyik fő oka az optimalizációban keresendő. Egyszerűen nem voltak elégedettek a minőségével, továbbá különböző hibáktól és frame rate gondoktól is szenvedett a játék, amelyek ugyan nem tették játszhatatlanná a programot, viszont dühítő lenne olyan problémákkal szembesülni játékmenet közben miattuk, mint hogy a karakterek természetellenesen lebegnek vagy furán jelennek meg. 

Tabata szerint meg fogják oldani az összes felmerülő gondot és azt is szerette volna, hogy finomítsanak a játék egyensúlyán. A csúsztatásnak köszönhetően a csapat már a megjelenés előtt tud javítani a hiányosságokon ahelyett, hogy egy első napos patchet adnának ki, amely nem is biztos, hogy mindenkihez eljut. 

A Final Fantasy XV megjelenése november 29-én esedékes PlayStation 4 és Xbox One konzolokra és mint korábban kiderült, csak a játék első fele lesz nyitott.


Vélemény, hozzászólás?