Gamescom 2016 – miért marad távol a Microsoft?


Néhány Twitter komment alapján reménykedhetnek a rajongók, hogy a gamescom szerepléstől visszalépő Microsoft nyomós okkal hagyja ki a rendezvényt. Ha beigazolódni a mostani sejtések, akkor még jól is elsülhet a dolog.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Microsoft idén nem tart konferenciát a gamescomon, habár ott lesznek a játékexpón. Most azonban úgy tűnik, konkrét oka is van a visszalépésnek, egy nagyobb saját rendezvényen szeretnének még több információval szolgálni a játékosoknak.

Phil Spencer az Xbox főnöke válaszolt a Twitteren néhány kérdésre, és habár egy-két sejtésünk már lehet a dologról, Spencer nagyon ügyelt rá, hogy konkrétumokat ne adjon ki idő előtt. Arra kérdésre, hogy milyen saját rendezvényt tartanak ugyan nem kaptunk egyértelmű választ, de úgy tűnik, nem zárkóznak el a lehetőségtől, hiszen Spencer elmondása szerint „van még mit mondanunk idén ősszel, megtaláljuk majd a megfelelő alkalmat.”

Egy másik felhasználó jobban körbe lőtte a témát, a Sony által év végén tartott PlayStation Experience-re utalva érdeklődött, hogy várhatunk-e hasonlót a Microsofttól. Spencer rávilágított, hogy a cég már a múltban is volt házigazdája hasonló eseményeknek és úgy tűnik, van annyi mondani valójuk, hogy még az idei naptári évben előrukkoljanak valamivel.

Az E3-on számos bejelentést tett a Microsoft, amellyel csak még információ éhesebbé tette a rajongókat, ezek után hideg zuhany volt, hogy nem jelentkeznek be a gamescomon. Spencer Twitteres válaszai alapján azonban remélhetjük, hogy tényleg egy saját rendezvény szervezése okán maradnak távol.


Vélemény, hozzászólás?