Gran Turismo Sport – idén már ez sem jön


Bár a gamescomon még csak jele sem volt a csúsztatásnak, a Gran Turismo széria első PlayStation 4-re megjelenő része, a Gran Turismo Sport a vártnál mégis jóval később érkezik.

A The Last Guardian mellett a Gran Turismo Sport volt az a másik nagy cím, amire a PlayStation 4 tulajok az év hátralévő részében vártak, azonban a Polyphony Digital egy szomorú hírrel volt kénytelen szembesíteni őket: több időre van szükségük. 

A széria atyja és a stúdió alapítója, Kazunori Yamauchi közleményt adott ki a PlayStation Blogon, miszerint elhalasztották a Gran Turismo Sport megjelenését, ami eredetileg novemberben debütált volna PlayStation 4-en. Yamauchi nem volt túlságosan bőbeszédű a késést illetően, csupán annyit mondott a sajnálatos bejelentéssel kapcsolatban, hogy ez az egyik legambiciózusabb projektjük az eddigi pályafutások során, amelyet a legújabb technológiákat felhasználva fejlesztenek és így ráeszméltek, hogy nem fogják tudni tartani a novemberi dátumot. Több idő kell nekik a tökéletes GT Sporthoz, azt pedig nem szerették volna, hogy a sietség a minőség rovására menjen, ezért inkább az eltolás mellett döntöttek. 

A jelenlegi szűkös információk szerint a Gran Turismo Sport valamikor 2017-ben jelenhet meg, de ennél közelebbit nem jelentett be Yamauchi. 


Vélemény, hozzászólás?