Gran Turismo Sport: Mégis csak lesz zárt bétateszt


Tavaly augusztusban halasztotta el a Sony és a Polyphony Digital a Gran Turismo-sorozat eSportra kihegyezett idei epizódjának megjelenését 2017-re, ezzel pedig úgy tűnik, hogy módosultak a fejlesztők előzetes tervei is. A Polyphony ugyanis a megjelenés előtt nem szándékozott közösségi tesztelésre bocsájtani a programot, most azonban kiderült, hogy mégis lesz zártkörű próbakör.

Ami ráadásul hamarosan kezdetét veszi, ugyanis március 17-én már kipróbálhatjuk a játék több autóját, pályáját és játékmódját. A fejlesztők ígérete szerint a teszt tartalma folyamatosan változik majd a béta alatt, de az bizonyos, hogy közben alaposan megismerhetjük majd a Driver Profile rendszert, ami éppúgy figyeli a gyorsaságot és az ügyességet (Driver Rating), mint a sportszerű versenyzést (Sportsmanship Rating). Ezeknek hála azonban szoros és kiegyensúlyozott online futamokra számíthatunk, a rendszer ugyanis pontosan nyomon követi minden virtuális pilóta teljesítményét.

Számunkra sajnos rossz hír, hogy március 17-én elsőként az amerikai PS azonosítóval rendelkező felhasználók kapnak majd zöld jelzést, és utána szép lassan bővítik ki résztvevők körét a fejlesztők, így az európaiak csak a második fázishoz csatlakozhatnak (itt lehet jelentkezni). Hogy pontosan meddig tart a zárt béta, azt nem tudjuk, ahogy arra sem derült még fény, hogy a Gran Turismo Sport pontosan mikor kerül a boltok polcaira. Az viszont biztos, hogy csak PS4 konzolkon nyúzhatjuk majd a programot.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?