Guillermo del Toro lényegre törő üzenetet küldött a Konaminak


Guillermo Del Toro nem felejt. És nem bocsájt meg. Főleg nem a Konami berkeiben készült Silent Hills máig érthetetlennek tűnő elkaszálását (a háttérben persze nem tudjuk, mi zajlott), és országos cimborája, Hideo Kojima a cég által történt nyilvános meghurcoltatását.

Éppen ezért a rendező nem is fogta vissza magát a Kojima frissen alapított fejlesztőstúdiója által, immár a Sony égisze alatt készülő Death Stranding vadonatúj előzetesének megünneplésekor. A trailer linkjét Twitterén megosztva, mindössze két szóval üzent az őket parkolópályára helyező japán vállalatnak. Ékes szavainak magyarra fordításától most eltekintenénk, de elég nemzetközi üzenetről van szó, nem lesz gond az értelmezésével.

Egy újabb üzenetben A Faun labirintusa rendezője azt is leírta, hogy teljesen értelmetlen lépés volt a Konamitól a Silent Hills törlése, de persze akadtak kedves szavai is, igaz, ezt már barátjának, Kojimának címezte, aki a The Game Awards rendezvényen a megtisztelő Industry Icon díjjal jutalmaztak eddigi munkásságáért.

Del Torotól persze nem állnak távol az effajta heves érzelemnyilvánítások, a Silent Hills elkaszálásakor kijelentette, hogy soha többé nem dolgozik majd videojátékokon (és íme, a Death Stranding új trailerének ő az egyik főszereplője, igaz, azt nem tudjuk, hogy vállal-e ennél nagyobb szerepet is), de azt sem viselte jól, amikor az H.P. Lovecraft Az őrület hegyei című regénye alapján készült filmötletét ilyen-olyan okok miatt a Warner Bros. és a Universal is passzolta. A rendező akkor a következőképpen fogalmazott egy interjújában érzéseiről: “Képzeljétek el, mintha túllennétek egy szörnyű magzatelhajtáson, tele sebekkel, és a méhlepény egy darabkája még mindig ott lógna ki belőletek.”

Érzékletes hasonlat annyi szent. Ugyanakkor remélhetőleg a ma kezdődő PlayStation Experience alkalmával még többet megtudunk majd Kojima új projektjéről, hiszen a fejlesztőlegenda ígérete szerint felbukkan a Sony rendezvény is, hogy újabb információkkal szolgáljon a vélhetőleg 2018-ban PS4 konzolokra érkező játékkal kapcsolatban.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?