Gyorsan zárkózik a PSVR eladott példányokban a Riftre és a Vive-ra


Bár az eladási adatok nem árulnak el minden részletet, az látszik, hogy a PlayStation VR-nak minden esélye megvan, hogy felülmúlja a PC-s headsetek eladásait.

Talán az Oculus Rift és a HTC Vive megjelenésekor elmaradt a sokak által jósolt VR-forradalom, viszont a Sony úgy tűnik, egy lépéssel közelebb jár hozzá, hogy széles körben sikeres terméket varázsoljon a technológiából. Legalábbis ez látszik a GfK piackutató brit felmérésének eredményeiből.

Ezek alapján a PSVR hamarosan több példányban kelhet el az Egyesült Királyságban, mint a Rift és a Vive együttvéve, legalábbis azokon a csatornákon keresztül, amit mérni tud a GfK. Az Oculus és a HTC weboldalain keresztül eladott headsetek nincsenek benne ebben a statisztikában, ezek az eladások pedig valószínűleg még egy darabig a PC-s VR-t teszik népszerűbbé, de ha ilyen ütemben zárkózik fel a PSVR, kérdéses lehet, meddig.

A GfK szerint egyébként a Sony kijelzőjének sikeréhez nagyban hozzájárult a PlayStation név ismertsége, a 3,5 millió, eddig az Egyesült Királyságban eladott PS4 és hogy a headset jelentősen olcsóbb versenytársainál.

Mit gondoltok, a PC-s virtuális valóság meg is marad hasonlóképpen egy szűk réteg szórakozásának?


Vélemény, hozzászólás?