Hamarosan a Mentőexpedíció főszereplői is lehetünk VR-ban


Ridley Scott is részt vett a Mentőexpedíció alapján készült VR-élmény összeállításában, ami PSVR mellett a HTC Vive-ra is megjelenik.

Bár legtöbbünket a játékok lelkesítenek igazán a virtuális valóság iránt, sok egészen más jellegű VR-élményt is átélhetünk. Így például koncertek és sportesemények szervezői mellett a filmesek is kísérleteznek a technikával, aminek az egyik gyümölcsét hamarosan sok headset-tulajdonos kipróbálhatja.

Ridley Scott és a Demóna rendezője, Robert Stromberg is részt vett annak a VR-élménynek az elkészítésében, ami holnaptól húsz dollár ellenében letölthető PlayStation VR-ra és a HTC Vive tulajok számára PC-re is. Ebben a Mentőexpedíció néhány fontosabb jelenetét élhetjük át a főszereplő, Mark Watney szemszögéből, így lebeghetünk a súlytalanság állapotában és a marsjárót is vezethetjük. Bár valószínűleg a fejlesztők ezt nem lépték meg, szerintem sokan jót kacagtak volna, ha a növénytermesztés izgalmait is átélhetjük VR-ban. Az alábbi trailerben mindenesetre semmi erre utaló jel nincs.

Nektek milyen, nem játéknak számító VR-élmények tetszettek eddig a legjobban?


Vélemény, hozzászólás?