Hamarosan bemutat valami új címet a BioWare


A BioWare több franchise bővítésén is dolgozik, de nemsokára valami egészen újjal is előrukkol.

Bár a BioWare több sorozatot is sikerre vitt, ami kifejezetten elismerésre méltó, rég mutattak be új IP-t, részben a Shadow Realms törlése miatt. Az EA egyik vezetője szerint viszont ez hamarosan megváltozik.

Patrick Söderlund, a kiadó egyik alelnöke adott nemrég egy terjedelmes interjút a GamesIndusrty.biz-nek, ami kapcsán szóba került az új játékok és a folytatások viszonya is.

„Azt hiszem, a megfelelő egyensúly megtalálása a legfontosabb. Biztosítanunk kell, hogy előre vigyük a nagyszerű sorozatainkat, mint a Battlefield, a FIFA, a Madden, vagy éppen a Star Wars, ha már itt tartunk, miközben valami újba is fektetünk”

– mondta Söderlund, miután kitért arra is, hogy sok olyan tehetséges stúdiót is a Csillagok háborúja univerzumra állítottak rá, akik akár új ötleteken is dolgozhatnának.

A The Old Republic-on keresztül a Star Warsszal is foglalkozó BioWare viszont több stúdióból áll, így mindkettőre van kapacitásuk.

„Elég nyitottak voltunk azzal kapcsolatban, hogy a BioWare új IP-n dolgozik és a nem túl távoli jövőben alkalmunk is nyílik erről beszélni. De más csapataink is dolgoznak új IP-kon”

– árulta el az alelnök. Erre idén még több kiállításon, így például a Paris Games Weeken vagy a Tokyo Game Show-n, vagy éppen az olyan show-jellegű eseményeken is lesz lehetőségük, mint a PlayStation Experience vagy a The Game Awards. Mindenesetre lassan időszerű lenne, hogy valamit mutassanak a Mass Effect: Andromedából is, amennyiben 2017 elején tényleg ki szeretnék adni a sci-fi széria folytatását.

Ti milyen játékot látnátok szívesen a BioWare-től?


Vélemény, hozzászólás?