Hírösszefoglaló: A 30. hét legfontosabb videojátékos történései


Juszt sem kezdjük az eheti összefoglalót a Pokémon GO-hoz kapcsolódó hírekkel, pedig akadt belőlük bőven, de ezekről majd később. Ugyanakkor szegről-végről mégis csak a zsebszörnyekhez, pontosabban azok egyik jogtulajdonosához, a Nintendóhoz kapcsolódó történések voltak az elmúlt hét legfontosabb eseményei.

Merthogy a japán vállalatnál készülő vadonatúj, ám de hétpecsétes titokként kezelt konzol, az NX volt a hírek főszereplője, ugyanis az Eurogamer végre hiteles(nek tűnő) információkat kapott a masináról. Ezek alapján a Nintendo új gépe egy TV-s dokkolóval és két lecsatolható kontrollerrel rendelkező kézikonzol lesz, elég erős hardverrel szerelve, ami ráadásként még a cég korábban bejelentett mobiljátékait is támogatni fogja valamiképp. Akárhogy is, de a vállalat nagyon bízik a gépben, ugyanis az elmúlt pénzügyi negyedév roppant gyenge eredményei ellenére sem módosított a fiskális év végére meghatározott számokon. A lelkesedés az iparág nagyjaira is átragadt már, a Ubisoft után a Take Two vezérigazgatója is izgatottan várj a gépet.

Vajon valami hasonló lesz az NX?

A Sonynak egyelőre nem aggódnia ezen hírek hallatán, mert bár ők sem zárták szépen az elmúlt három hónapot, a PS4 kiválóan fut: 3.5 millió darabot kapkodtak el belőle a boltok polcairól negyedév alatt, és a gépre készült játékok is jól fogynak. Mindazonáltal szükség lesz a PS Neo és a PSVR debütálására (utóbbihoz 60 játékot már bemutattunk nektek), hogy tényleg 20 millió példányt adjanak el a gépből 2017 tavaszára. A Sony mindet meg is tesz, hogy vonzóbbá tegye a gépet a vásárlók számára, hiszen számos akciót vetett be a cég az elmúlt hetekben, és hamarosan bétatesztelésre bocsájtja a PS4 legfrissebb rendszerszoftverét, aminek kipróbálására bárki jelentkezhet. Na és persze már kiderült a PS Plus augusztus kínálata is, melynek köszönhetően többek között a Yakuza 5-öt is ingyen tölthetjük le.

Persze a Microsoft konzoljain játszók sem maradnak ajándékok nélkül a következő hónapban, így akik inkább a hűvös szobában töltenék az augusztus, azok a WWE 2K16-vel vagy éppen a Beyond Good & Evil HD-vel múlathatják az időt az aktuális Games with Goldnak promóciónak hála.

Bár a foci EB-nek már vége, lassan beindulnak a nemzeti bajnokságok, ami azt jelenti, hogy a virtuális focipályák is megtelnek majd játékosokkal a Konami és az EA futballszimulátorainak aktuális epizódjaiban. Előbbi számára kifejezetten jó hír, hogy az UEFA-jogok megszerzése után az FC Barcelonával is exkluzív szerződést kötött, így a Camp Nou kizárólag a PES-szériában bukkan majd fel, ráadásul a Messi vezette csapat minden eddiginél realisztikusabb módon tűnik fel a játékban. Ezt figyelembe véve nem nagy csoda, hogy hosszú évek után első alkalommal nem az argentin zseni, hanem Marco Reus feszít majd a rivális FIFA 17 borítóján. És ha már a Konamiról esett szó, a céghez kapcsolódó izgalmas hír, hogy több online videojátékos boltban is felbukkant a Metal Gear Solid 5: Definitive Edition nevű kiadvány, amiről egyelőre nem lehet tudni mit tartalmaz, de mi arról álmodunk, hogy a megkapjuk vele a játékból végül kivágott fejezeteket. De szép is lenne…

Mindeközben kiderült, hogy nem kell aggódnunk a No Man’s Sky miatt, mivel az nem használja a szerzői jogok által védett szuperformulát, ennek ellenére úgy tűnik, hogy PC-n pár napot késik a játék. Várakozás közben legalább lehet nézegetni a legújabb, a túlélésre kihegyezett trailert, ami a programhoz készült. Ha ennél valami tartalmasabbra vágynátok, akkor semmiképp se a héten megjelent Marvel: Ultimate Alliance 1 és 2 PC-s portját válasszátok, mert valami bitang rosszul sikerültek. Helyette inkább vessétek bele magatokat a virtuális valóságba, hiszen a HTC Vive már kipróbálható idehaza a Telekom egyik boltjában. De a Witcher 3-hoz is érkezett egy friss mod, amivel belső nézetes kalanddá alakíthatjuk Geralt szörnyirtó hadjáratát.

És akkor lássuk a pokémonokat! Bár a Nintendo részvényei egy kicsit megtorpantak, mikor kiderült, hogy a cég csak minimális hasznot lát a Pokémon GO-ból, de ez az őrültebbnél őrültebb történeteket (melyekből hat frisset csokorba is gyűjtöttünk nektek) produkáló játékosokat egyelőre nem izgatja: már 75 millió alkalommal töltötték le a kiterjesztett valósággal megtámogatott alkalmazást. Éppen ezért felkutattuk a 10 legjobb trükköt a játékban, ami nem feltétlenül egyértelmű, ám hasznos segítség lehet a lények gyűjtögetésében, sőt, azt is elárultuk, hogy miként lehet rengeteg csillagport bezsebelni, illetőleg, hogy hogyan fejlesszétek hatékonyan a Pokémon trainereteket, és milyen jutalmakat kaphattok a szintlépések után.

Olvasgatásra a Star Ocean 5: Integrity and Faithlessness, az I Am Setsuna, a Poly Bridge, a The Technomancer, a Lumo és a Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter tesztjét ajánljuk, de nosztalgiáztunk egy kicsit a Star Wars: TIE Fighterrel, és kipróbáltuk a korai hozzáférésben lévő We Happy Few-t is.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?