Hírösszefoglaló: A 32. hét legfontosabb történései


Zsúfolt heted volt? Nem volt kedved/időd/lehetőséged követni az elmúlt napok híreit? Ne aggódj, minden hétvégén hírösszefoglaló cikkel jelentkezünk, melyben nem csak a videojátékok, hanem a filmek és a televíziós sorozatok világában történt legfontosabb és legérdekesebb történéseket is összegyűjtjük számotokra, hogy ne maradjatok le semmiről.

Videojátékos hírösszefoglaló

A játékosvilág szempontjából izgalmas napokon vagyunk túl, és nem csak azért, mert megjelent az év egyik legtitokzatosabb programja, a 18 trillió égitest felfedezését kínáló No Man’s Sky. Kiderült például, hogy mikor jelenti be a Sony a PS Neo kódnéven futó új gépét, számos exkluzív anyagot tudtunk bemutatni nektek a Gears of War 4-ből, és az Xbox One sikereinek is örülhettünk. De haladjunk szép sorjában.

Bár nem ehhez vagyunk hozzászokva, de az utóbbi napok az Xbox One konzolról szóltak kicsit: az NPD jelentéséből megtudtuk, hogy hosszú idő után júliusban ismét a Microsoft konzolja fogyott a legjobban az Egyesült Államokban, annak ellenére, hogy augusztus első napjaiban bemutatkozott a masina új változata, a kisebb méretekkel és jobb képességekkel bír Xbox One S. Az elődjéhez képest parányi gép 2 TB-os változatát azonnal el is kapkodták a játékosok, ennek ellenére a Microsoft nem tervezi, hogy újabb példányokat gyártson belőle. A Nintendo is szóba került a héten, kiderült ugyanis, hogy a Dragon Quest X mégiscsak elkészül a titokzatos NX konzolra, mely az új bizonyítékok alapján nagyon úgy tűnik, hogy tényleg egy hibrid asztali/kézikonzol lesz. Kíváncsian várjuk a leleplező bejelentést, amire a Sony már szeptember 7-én sort kerít az erősebb hardverrel szerelt PS4 konzolja, a Neo esetében.

Amin egészen biztosan szebben fut majd a héten debütált No Man’s Sky is, mely a grafikai összehasonlító videónk alapján PC-ken azért szebben fest. A rossz hír, hogy bármelyik platformot is választjuk, a játék a méretes day-one patch ellenére is igen komoly hibáktól hemzseg. Mi azonban nem rettentünk vissza ettől, és belevágtunk a majdnem végtelen virtuális univerzum felfedezésébe, az első benyomásainkról pedig itt olvashattok.

Ebben a hónapban kiemelten foglalkozunk az októberben érkező Gears of War 4-gyel, amiből nem csak egy majdnem 10 perces játékmenet videót láthattatok a nagypapaszakállat viselő Marcus Fenix feltűnésével, hanem megismerkedhettetek az új robot ellenségekkel, a DeeBee-kkel, szemügyre vehettetek egy vadonatúj multiplayer térképet, és elolvashattatok egy rengeteg érdekes információval tömött előzetest is a The Coalition műhelyében készülő shooterrel kapcsolatban. És ha már az Xbox One és a Windows 10 rendszerek egyik zászlóshajójáról esett szó, akkor feltétlenül meg kell említenünk, hogy a nagyon várt, ám végül csalódást okozó Quantum Break szeptember 14-én a Steam kínálatában is feltűnik majd, hogy még néhány vásárlót szerezzen.

A régebbi játékok amúgy is a figyelem középpontjába kerültek az elmúlt napokban, hiszen a Transformers: Fall of Cybertron teljesen váratlanul megjelent PS4 és Xbox One konzolokra (reméljük nem a mostanság szokásos Activision-minőségben), a GTA V három évvel a megjelenését követően ismét az eladási lista élére ugrott az Egyesült Királyságban, a The Witcher 3: Wild Hunt pedig megkapta a jól megérdemelt, minden DLC-vel felvértezett GOTY kiadását, mely augusztus végén már a boltok polcaira kerül. A CD Projekt RED egyébként sem lazsál, gőzerővel dolgoznak a Geralt kalandjában bemutatkozó kártyajáték, a Gwent különállóan megjelenő változatán, ám kénytelenek voltak elhalasztani annak bétatesztjét minőségi aggályok miatt.

Nem maradtunk Pokémon GO történések nélkül sem az elmúlt napokban, hiszen elindult a sokak által követelt pokémonkövető rendszer tesztelése, ami egy számos hasznos funkcióval és javítással tömött frissítéssel érkezett meg. Emellett megtudtuk, hogy nem csak a játékosok, hanem a hordozható mobiltöltő gyártók is boldogok a Niantic alkalmazásának debütálása óta, igaz, nem Iránban, ahol hivatalosan is betiltották a játékot. Számukra ugyan nem, de mindenki másnak érdekes lehet új összeállításunk, melyből kiderül, hogy hogyan szerezhetsz rengeteg virtuális fizetőeszközt a programban.

Ha pedig olvasgatni szeretnél, akkor rengeteg friss tesztet és előzetest is találsz oldalunkon, hiszen bevizsgáltuk a Layers of Fear Inheritance nevű DLC-jét, programoztunk a Quadrilateral Cowboy című indie csodában, felfedeztünk egy cyberpunk világot a Dex Enhanced Edition változatában, megnéztük milyen a Wii egyik emlékezetes stratégiai játéka, a Little King’s Story PC-ken, valamint belekóstoltunk a melankolikus The Lion’s Song első epizódjába és az Elder Scrolls: Legends bétatesztjébe is.

Filmes és sorozatos hírösszefoglaló

Ezen a héten nem csak a Riói Olimpián résztvevő élsportolóink, hanem a nagyobb filmstúdiók is elkényeztettek minket minden földi jóval – már ha a Szigeten két koncert között sikerült időt szakítani a világ történéseire. Ha nem, az sem baj, hiszen most egyetlen cikkben összegyűjtöttük nektek a legfontosabbakat!

Nem ez volt a legizgalmasabb hét a Marvelnél, de néhány információmorzsára azért így is futotta az utóbbi évek egyik legprofitábilisabb filmes cégétől: kaptunk például egy új Doctor Strange előzetest az Olimpia jóvoltából, és hát mondanunk sem kell, rendesen bezsongtunk tőle. A tévénézők legnagyobb örömére befutott a Luke Cage előzetese, szemfüles drónreptetők kiszúrtak egy ismerős járművet a Thor: Ragnarok forgatásán, Cillian Murphy pedig néhány keresetlen szót intézett a Marvel által divatossá tett túlságosan meseszerű képregényfilmek felé.

Persze ezt egyúttal a DC-nek is szánta A sötét lovag trilógia Madárijesztője, hiszen Nolan nélkül már az újonnan épülő DC Moziverzum sem az igazi. Noha az USA-ban rekordokat döntött az Öngyilkos Osztag, a rosszfiúk nálunk nem tudtak mit kezdeni a kis házikedvencekkel. Pedig igény láthatóan van rájuk, különösen Harley Quinnre, aki beindította a Pornhub látogatóinak a fantáziáját is. A rajongók másik fele Jared Leto Jokerét várta nagyon, ám csalódnia kellett, és ezt nem mindenki viselte olyan jól: valaki egészen a Warner perbe fogásáig merészkedett.

Van azonban jó hírünk is: az Öngyilkos Osztag néhány tagja a filmeken túl a Gotham című sorozatban is feltűnik majd, míg Dolph Lundgren A zöld íjász 5. évadához csatlakozott. Mindeközben a Warnernél már előkészítés alatt van Az acélember folytatása, Aquaman pedig a Justice League után érkező önálló filmjében nagyon úgy néz ki, hogy ősellenségét, Black Mantát kapja ellenfeléül. Izgi lesz!

Blake Lively ellen nem kellett egy menő páncélt viselő gonosztevő, elég volt az evolúció csodájaként emlegetett fehér cápa, a tökéletes gyilkológép, ami főhősnőnket egy kihalt paradicsomi sziget melleti zátonyon tartja fogva. A zátony annyira izgalmasra sikeredett, hogy rögtön összegyűjtöttünk 10 cápás thrillert/horrort, és rangsoroltuk őket a nagyon jóktól egészen a legjobbakig. Ezen felül – szintén a Riói Olimpiának köszönhetően – új előzetest is kaptunk egy másik, családbarátabb tengeren játszódó kalandhoz, a Vaianához is.

Azonban mégsem ez volt a legizgalmasabb trailer, amit az Olimpiára szántak: Gareth Edwards Zsivány Egyesének második ízelítője is befutott, melynek végén 1 pillanatra még maga Darth Vader is feltűnt. Azt is megtudtuk, hogy a Jedha nevű bolygó fontos szerepet kap majd a filmben. Nem csak a Zsivány Egyesről, hanem a második Star Wars-spinoffról, az önálló Han Solo-filmről is érkezett egy hír, mely szerint Lando Calrissian szerepére Donald Glovert szemelték ki.

Csempészek, hamiskártyások, zsiványok után jöjjön egy bankrabló: megjelentek az első hivatalos képek Antal Nimród A Viszkis című filmjéből. Új előzetest kapott a vietnami vak veterán kifosztására összeálló trió kálváriája, a Vaksötét, melyről egyébként csupa jót hallani. A szerencsétlenül járó hármas mellett összeállt Ocean nyolcasa is, az Ocean’s Ocho, melyhez Sandra Bullockon és Cate Blanchetten felül újabb Oscar-díjas színésznő is csatlakozott, hogy jól kifoszthassák a Met Gálát.

A héten a nagy öregek uralták a sorozatok világának híreit: Woody Allen az Amazon számára készíti el élete első tévés szériáját, mely természetesen ezúttal is New Yorkban játszódik. Máris kaptunk hozzá egy ízelítőt egy vicces borbélyos jelenettel. A Trónok harcát író George R.R. Martin egy másik könyvsorozatát is kisképernyőre adaptálják. A Wil Cards várhatóan két év múlva debütál majd. Végezetül pedig mindenki Kirk kapitánya, William Shatner a széria születésének 50 éves évfordulóján rendezett ünnepségen őszintén beszélt arról, hogy a Star Trek újjáéledését a Star Warsnak köszönhetjük.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?