Hírösszefoglaló: A 34. hét legfontosabb történései


Zsúfolt heted volt? Nem volt kedved/időd/lehetőséged követni az elmúlt napok híreit? Ne aggódj, minden hétvégén hírösszefoglaló cikkel jelentkezünk, melyben nemcsak a videojátékok, hanem a filmek és a televíziós sorozatok világában történt legfontosabb és legérdekesebb történéseket is összegyűjtjük számotokra, hogy ne maradjatok le semmiről.

Videojátékos hírösszefoglaló

Bár a rengeteg fontos hírrel, trailerrel, játékmenet videóval, információval szolgáló Gamescom véget ért múlt hét vasárnap (a rendezvény legjobb pillanataiból itt szemezgettünk), azért az elmúlt napok sem teltek eseménytelenül.

A középpontban természetesen még mindig a No Man’s Sky volt, ami már csak a hatalmas várakozás miatt is óriási csalódás volt sokak számára, ugyanakkor kár volna tagadni a tényt, hogy komoly gondok vannak a játékkal. Olyannyira, hogy a PC-s játékosok 90%-a már el is hagyta a töméntelen mennyiségű felfedezésre váró égitestet rejtő, ám mégis kissé sivár univerzumot. A Hello Games persze igyekszik minden felrótt hibát kijavítani, és már a negyedik patch-et dobták ki rövid időn belül (sőt, a bázisépítést lehetővé tevő folt is készül), de ez vélhetően már szemernyit sem javít majd a No Man’s Sky alaposan megtépázott renoméján.

Köszöntsétek az új DualShock 4-es kontrollert!

A Sony szintén kellemetlen pillanatokat élhetett meg az elmúlt héten, hiszen a hivatalos bejelentés előtt képek és videók kerültek fel az internetre a PlayStation 4 korábban már pletykált karcsúsított változatáról. A PS4 Slim verziója kisebb helyet foglal és kap egy megvariált DualShock 4-es irányítót is, de ez a gép természetesen nem összekeverendő az erősebb hardverrel szerelt Neóval. Nagy valószínűséggel mindkét masinát szeptember 7-én leplezi le a Sony a már jó előre meghirdetett New York-i rendezvényén. A japán vállalathoz kapcsolódó további hír, hogy a cég Európában is elindítja hamarosan a PS Now nevű játékstreamelő szolgáltatását PC-ken, így olyan programokkal (pl. Uncharted-széria) is játszhatunk majd számítógépünkön, melyek eddig kizárólag a Sony konzoljain voltak elérhetők. Ráadásnak pedig még egy jó hír: most már Magyarországról is aktiválható a PlayStation-fiókok kétlépcsős biztonsági rendszere, így bankkártya-adatainkat még nagyobb biztonságban tudhatjuk ezentúl.

De nem csak a Sonyról szólt a hét, hiszen a patinás Time magazin sokaknál kiverte a biztosítékot, ugyanis a cég szerkesztői és újságírói gondoltak egyet és összedobtak egy meglehetősen identitászavaros listát, amin szerintük minden idők legjobb ötven játéka kapott helyet, és elég annyit elárulni, hogy a tizennyolcadik helyre a tavalyi Rise of the Tomb Raidert tették. Válaszként mi is összeraktunk egy listát, igaz, nem a legjobb, hanem a játékvilágra legnagyobb hatást gyakorló alkotásokkal, kíváncsian várjuk véleményeiteket ezzel kapcsolatban. És ha ezek után nem unnátok még a toplistákat, akkor azt is összeszedtük, hogy a következő negyedévben melyik 22 játékot várjuk a leginkább.

De a listaháborún túl is zajlottak az események, hiszen idő közben megtudtuk, hogy mit rejt a Battlefield 1 50 eurós szezonbérlete, nyomokra bukkantunk a Duke Nukem 3D felújított/újragondolt változatával kapcsolatban, kiderült, hogy miről szól a Resident Evil 7, megtudtuk, hogy a Sleeping Dogs alkotói újfent a bandaháborúk világába engednek bepillantást új játékukban (igaz, nem kicsit más megvilágításban), a Microsoft felfedte a szeptemberi Games with Gold remek kínálatát, ledöbbentünk, hogy a ZeniMax bepereli John Carmackot és az Oculus Riftet, láthattuk végre gameplay felvételen a DontNod fejlesztőinek új játékát, a Vampyrt, és hogy a horror-rajongók még inkább örülhessenek: Christian Kesler, a Silent Hills szellemi örököseként beharangozott Allison Road vezető fejlesztője az IGN-nek erősítette meg, hogy mégiscsak befejezik a pár hete rejtélyes körülmények között elkaszált programot.

Olvasnivalónak a Deus Ex: Mankind Dividednak, és mobilokra szánt kistestvérének, a Deus Ex GO-nak a tesztjét ajánljuk, de bevizsgáltuk a Worms-sorozat legújabb epizódját, a kísérleti alkotásnak tűnő Boundot, a zseniális Hyper Light Driftert, a meglepően véres Severed-et, a gyurmavilágban játszódó Armikrog konzolos változatát, a rekordhosszúságú címmel bíró Shiren the Wanderer: The Tower of Fortune and the Dice of Fate-et, a Warhammer 40K világába kalauzoló Eisenhorn: Xenos-t, a meglehetősen bizarr élménnyel kecsegtető Caladrius Blaze-t, az Alien: Isolation feszültségén nevelkedett Phantarukot, no és a 47-es ügynök bangkoki kalandját.

Filmes és sorozatos hírösszefoglaló

Ott mélyen még remélünk, hisz az nem lehet, hogy ilyen gyorsan eltelt a nyár! Biztos kiderül majd, hogy van még egy egész hónap, hogy ez az augusztus 28. csak valami vicc akar lenni. Hogy a Strand Fesztivál nem az idény végét, hanem még csak az elejét hivatott ünnepelni. Nem szabad, hogy ez legyen a blockbuster szezon vége, mert bár tényleg volt pár nagyszerű darab, azért ez az utóbbi évek terméséhez képest meglehetősen harmatos eresztés volt még így is.

Azért persze akadt jó film még ezen a héten is a mozikban, nem is egy! Igaz, az egyik már 22 éves is elmúlt, de most is ugyanannyira szeretjük, mint amikor először láttuk. A másik viszont tényleg friss: a Vaksötét igazi paráztatós darab, méghozzá a jobbik fajtából, szóval érdemes jegyet váltani rá, ha félni támad gusztusod. Ha viszont szunyókálásra vágysz, akkor kísérd el Spielberg barátságos óriását a semmitevésben, ha pedig egy kis skandináv cidrire éhezel, akkor olvasd el, mit hozott a Palackposta! De ha nem szeretnéd kitenni a lábadat otthonról, akkor se csüggedj, mert egyrészt megjelent DVD-n és BD-n a Keanu, másrészt összeszedtünk nektek 10 (majdnem) egyhelyszínes filmet, melyek között jó néhány a nézők klausztrofób félelmeire épít. Ha csak az ősszel támad majd kedvetek parázni, akkor sem maradtok új filmek nélkül: kaptunk egy Blair Witch és egy A kör 3. előzetest is!

Nem kell félni, ezek csak furán nőtt fák…

Hamarosan pedig a sorozatok régi-új évadai is beindulnak, illetve a Fear the Walking Dead már be is indult a nyári pihenő után, és egy meglehetősen klassz résszel tért vissza. Viszont arra, hogy vajon ki lesz Negan áldozta a Walking Deadben, továbbra is várnunk kell. A csatornánál a biztonság kedvéért minden variációval eljátszottak. Ash is csak októberben tér vissza a második évad Ash vs Evil Deaddel, de egy jó adag képet már most megcsodálhatunk a sorozatból. Végezetül pedig megnéztük a még mindig klassz Sikoly második évadát.

És ha már a Sikolynál tartunk: mostanában egyre népszerűbbek a filmekből készített sorozatok. Hamarosan érkezik majd Az elveszett fiúk, A tégla, valamint a Blöff alapján készült sorozat is (utóbbi Rupert Grint főszereplésével), a Halálos fegyverből és a Westworldből már képeket is kaptunk (utóbbihoz szinkronos előzetes is jutott), sőt, a Csúcsformábannak pedig már a pilot epizódját is láttuk. Nem is volt olyan rossz…

A DC-nél ezen a héten nem láttak el minket olyan sok jósággal, de azért egy-két dolog így is akadt, mint például a Zöld Íjász 5. évadának előzetese. Vagy hogy a Viasaton leadják a Legends of Tomorrow (magyar keresztségben A holnap legendái) első évadát. No meg az is, hogy magasabb fokozatba kapcsoltak a Justice League Dark producerei, ugyanis az Öngyilkos Osztag sikerén felbuzdulva egy új antihős-parti összehozására vállalkoznának a további pénzügyi sikerek reményében. Mert egyébként nagy bajban van a DC, ahogyan erről egy elmélkedős cikkben értekeztünk is. Még a DC Comics vígjátéksorozatánál, a Powerlessnél sincs minden rendben

Ezen még Superman sem segíthet!

Viszont a Marvel továbbra is szárnyal, és csak úgy ontják magukból a híreket! A Russo-tesók szerint Anna Kendrick tökéletes lenne Squirrel Girlként, azonban a karakter nem fog feltűnni a következő Bosszúállókban, ellentétben A galaxis őrzőivel, akik biztosan ott lesznek – ezt maga Vin Diesel erősítette meg. Ám ők még előtte saját filmjükben is le kell, hogy számoljanak egy brutális szörnnyel, de nyilván ez sem okozhat különösebb gondot nekik. Mint ahogyan Amerika Kapitánynak sem okozott volna gondot egy kvázi zombihadsereg: a Polgárháború előkészítése közben ugyanis eljátszottak a gondolattal, hogy bevetik a Madbombot, ami mindenkiből őrjöngő vadállatot csinált volna (Á la Kingsman).

A Thor: Ragnarok készítői is folyamatosan ellátnak minket információval. Most például a New Yorkká varázsolt Brisbane utcáin szúrták ki Thort, amint egy ismerős Marvel-karakter címét tartja a kezében. Sőt, a szemfülesek az Anthony Hopkins által alakított Odint is láthatták, és annyit elárulhatunk, hogy nem a megszokott szerelésében. Idő közben a még csak előkészítés alatt álló Captain Marvel lehetséges rendezőinek száma háromra redukálódott, valamint végre hazánkban, szinkronnal is elérhetővé válik a Marvel azóta már elkaszált sorozata, a Carter ügynök.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?