Hivatalos: érkezik a Dead Rising első két része az aktuális generációra


[ad_1]

A tegnapi napon megírtuk, hogy kiszivárogtak a Dead Rising első részének trófeái az internetre, amely csak azért volt nagy szó, mert a program egyrészt soha nem jelent meg más platformra az Xbox 360-on kívül, másrészt pedig idáig szó sem volt arról, hogy érkezik belőle egy esetleges felújított változat. Eddig, írtuk, hiszen a Capcom rájött, hogy ezek után kár volna rejtegetni a dolgot, és hivatalosan is megerősítette, hogy bizony számíthatunk a játék érkezésére. Hogy plusz poén is legyen, nemcsak az első részt kapjuk meg – valószínűleg felújított formában, bár erről nem beszélt a kiadó – Xbox One-ra, PlayStation 4-re és PC-re, de a folytatást, sőt, annak küldetéslemezét, az Off the Recordot is – bár utóbbi kettőt a jelek szerint csak a konzolosok élvezhetik majd.

A Dead Rising a Capcom előző generációs sikerszériája: a program első részét a vállalat 2006-ban adta ki – kizárólag Xbox 360 konzolokra – majd, látva a sikert (egymillió eladott példány szűk egy esztendő alatt) gyorsan neki is álltak a folytatásoknak és vadhajtásoknak, amelyek már nem csak a Microsoft masináira voltak elérhetőek. Bár a sorozat alig tíz esztendős, már készül a negyedik része, de több kiegészítőt (Chop Toll You Drop, Case Zero, Case West) és több spinoffot (Dead Rising Mobile, Off the Record) is megélt, és többek között PlayStation 3-on, PC-n, és Wii-n is nyüstölhettük a darabjait. A szériából filmek is készültek, de ne lepődj meg rajta, ha nem hallottál róla: nem nagy költségvetésű, hollywoodi kasszasikerekről van szó, a Watchtower 2015-ben érkezett (olyan „sztárokkal”, mint Jesse Metcalfe, Meghan Ory, vagy Virginia Madsen), a folytatás pedig egy hónapja látta meg a napvilágot Endgame címen – ebben már Billy „Múmia” Zane is tiszteletét tette.

Az, hogy a felújított Dead Rising epizódok megjelenése mikorra várható, egyelőre nagy kérdés, de ha fogadnunk kellene, azt mondanánk, szinte biztos, hogy a negyedik felvonás előtt számíthatunk rá.

Még több erről…

[ad_2]

Source link


Vélemény, hozzászólás?