Horizon: Zero Dawn – nem csak hazánkban ugrott az eladási listák élére


Úgy tűnik érdemes volt a Guerrilla Games csapatának egy másfajta játék elkészítésébe fogniuk, a pozitív kritikák után a boltok polcairól is szélsebesen fogy a Horizon: Zero Dawn.

Nagy kérdés volt, hogy lesz-e akkora siker a Killzone sorozat alkotóinak új játéka, mint például az Uncharted, avagy Metal Gear Solid volt a maga idején, hiszen a Nintendo Switch-el egy hónapban jelent meg a Horizon: Zero Dawn, ami semmiképp sem könnyítette meg a dolgát.

Az eddigiek alapján igen jól veszi az akadályokat a robotdinós játék. A külföldi kritikusok csupa jót mondtak róla, és a mi tesztünkben is írtunk arról, hogy az ilyen játékokért hálás az ember, hogy beruházott egy PlayStation 4 konzolra.

A játékosok is hasonló lelkesedéssel szavaztak bizalmat a játéknak, ami a megjelenése után nem sokkal a brit játékeladási toplista első helyére került olyan játékokat utasítva maga mögé, mint a Zelda: Breath of the Wild és a For Honor. Így a Horizon Zero Dawn a Sony legjobban fogyó új címe lett megelőzve a No Man’s Sky-t is, sőt, az Uncharted 4 óta nem produkált a Sony egy játéka sem ilyen eladásokat.

Itt pedig magát a listát láthatjátok:

1. Horizon Zero Dawn
2. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
3. Grand Theft Auto V
4. 1-2 Switch
5. For Honor
6. Fifa 17
7. Super Bomberman R
8. Rocket League
9. Sniper Elite 4
10. Battlefield 1

A Horizon Zero Dawn után a Nintendo Switch két új játéka is felküzdötte magát, amihez természetesen a konzoleladások is hozzájárultak (a The Legend of Zelda: Breath of the Wild 78 százaléka Switchen talált gazdára, csak 22 százalék vette meg Wii U-ra). A Grand Theft Auto V még ennyi idő után is tartja magát, egy harmadik helyet sikerült megszereznie. A konkurencia miatt viszont a Ubisoft új játéka, a For Honor lecsúszott az ötödik helyre.

Ti is adtok egy lehetőséget a Sony új üdvöskéjének?


Vélemény, hozzászólás?