IGN First: Multiplatform címként támad fel a Rime!


A Rime című, rendkívül izgalmasnak tűnő akció-kaland-puzzle játékot először a 2013-as Gamescomon mutatták be – PlayStation 4-exkluzív címként. A bejelentést egy évvel később teljes hírzárlat követte. Egészen idáig: a játékkal kapcsolatban a fejlesztők az IGN Firstnek ugyanis most felfedték, hogy menet közben a játék multiplatform címmé vált, és már idén májusban megjelenhet.

A fenti, vadonatúj traileren jól látszik, hogy a Rime megőrizte rajzfilmes világát, ami minket némileg meglepett, és egy, a Zelda: Wind Waker, a The Last Guardian, valamint a The Witness legütősebb hozzávalóiból főzött receptnek tűnik.

Vadonatúj információ, hogy a Tequila Works nyitott világú játéka PS4 mellett Xbox One-ra, PC-re, és Nintendo Switch-re is megjelenik. A fejlesztők így foglalták össze dióhéjban a játék szinopszisát: „egyjátékos, fejtörőkre építő kaland, amelynek gerincét a felfedezés adja. A játékosok egy fiatal fiú szemén keresztül látják az eseményeket, aki egy titokzatos szigeten ébred fel hajótörés után. A játékosok feladata: a sziget titkainak felfedése fények, hangok, a perspektíva, és maga a tér-idő kontinuum szolgálatba állításával. A Rime a mediterrán partok kövekkel tördelt, napsütötte területeit élénk színekkel, lélekhez szóló zenefutamokkal eleveníti meg, hogy egy intim, személyes történet díszletéül szolgálhasson.”

Fent a Rime első, a 2013-as Gamescomon bemutatott trailerét láthatjátok.

Most már nem titok: ellátogattunk a játékot fejlesztő Tequila Works (akinek a Deadlightot is köszönhetjük) főhadiszállására, hogy a Rime-ról beszélgessünk, ahogy arról is, hogy mi történt a Sonyval kötött exkluzív szerződéssel, illetve az elmúlt három évben. És hogy miket tudtunk meg? Egész januárban olvashatjátok majd a Rime-mal kapcsolatos exkluzív cikkeinket – interjúkat készítettünk a Tequila Works-szel, kipróbáltuk a játékot, és ezzel még koránt sincs vége…

Maradjatok velünk az IGN First hasábjain (is)!

Cikkünk Ryan McCaffery, az amerikai IGN főszerkesztője írásának fordítása.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?