Így hat az időjárás a játékmenetre a Sniper: Ghost Warrior 3-ban


Jövő hét kedden, azaz április 25-én jelenik meg a Sniper: Ghost Warrior 3. A fejlesztők számos előzetes után ezúttal a PlayStation.Blog oldalán szóltak néhány szót arról, hogy milyen hatással lesznek a játékmenetre az időjárási körülmények, mennyiben kell a játékosnak alkalmazkodnia a különböző viszonyokhoz.

A Grúziában játszódó nyílt világú játékban a legkülönbözőbb időjárási körülményekkel lesz majd dolgunk, amelyek így vagy úgy, de kihatnak az akciókra. Egy távoli lövés leadása esetén például nem csak a fegyverünk állapotára kell odafigyelnünk.

A játékban dinamikusan követik majd egymást a nappalok és az éjszakák, nekünk pedig mindig az adott küldetésnek megfelelően kell eldöntenünk, mikor akarunk lecsapni az ellenfélre. Ha az aktuális napszak nem megfelelő számunkra, a menedékházakban pihenéssel felgyorsíthatjuk az időt.

Éjjelente ugyan kevésbé leszünk feltűnőek, viszont fokozottan ügyelnünk kell a keresőfényekre és a járőrökre. A szakadó eső is ugyanúgy dolgozik nekünk, ahogy ellenünk, hiszen bár a lábnyomainkat sokkal kevésbé tudják követni az utánunk kutató egységek, a leadott lövésekre is hatással lesz a csapadék.

És ahogy azt már hasonló játékoktól megszokhattuk, a szél sem lesz a legjobb barátunk, ami különösen viharos időben okozhat majd fejtörést. Ilyenkor a lövedék röppályáját nagyban befolyásolja a különböző irányból fújó szél, amit szintén számításba kell majd vennünk a küldetések során.

Mindezt hamarosan élőben is megtapasztalhatjuk, hiszen a játék négy nap múlva megjelenik PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?