Így működnek majd a NieR: Automata androidjai


Tegnap számoltunk be róla, hogy a NieR: Automata fejlesztői nem gondolkodnak az Xbox One változat megjelenésében, ma pedig a PC tulajdonosok számára érkezett rossz hír. A portoláson ugyan jelenleg is dolgoznak a fejlesztők, és Yosuka Saito producer szerint nincs már messze a Steam megjelenés időpontja, azt is elmondta, hogy a Square Enix és a Platinum Games még mindig a játék másolásvédelmére próbálnak megoldást találni.

Saito korábban aggodalmát fejezte ki a megjelenést követő néhány óra leforgása alatt feltört játékokkal kapcsolatban, amire a Denuvo másolásvédelmi megoldása jelenthetett volna gyógyírt, de az ezzel védett Resident Evil 7-et is napok alatt sikerült feltörni.

Ezzel egy időben néhány a játék online változatát és az androidokat érintő részletekre is fény derült.

Ahogy arról a múltkor beszámoltunk, karakterünk elhalálozását követően lehetőségünk lesz visszatérni az események színhelyére, hogy begyűjtsük régi testünket és annak minden tartalmát. A Gematsu információiból kiderül, hogy ha az oda vezető úton ismét kileheljük virtuális lelkünket, elveszítjük annak a lehetőségét, hogy régi testünket visszaszerezzük. Ugyanez igaz akkor is, ha túl sokáig időzünk.

Újdonság továbbá, hogy amennyiben online játszunk, játékostársaink is láthatják majd hátrahagyott android testünket, sőt, fel is támaszthatjuk majd egymást, így szerezve új harcostársakat. Az továbbra is kérdés, hogy mi történik, ha mások maradványait óhajtjuk átnézni, és megrövidíteni őket néhány értékes tárggyal.

A fentieken felül az is kiderül, hogy a Square Enix rábólintott egy későbbi DLC ötletére, de sem a tartalommal, sem az időponttal kapcsolatban nincsenek egyelőre információk.

A NieR: Automata március 10-én jelenik meg PS4-en, az ingyenes demót itt próbálhatjátok ki, itt pedig a véleményünket olvashatjátok róla.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?