Így telepíts modokat a Skyrim Special Editionhöz


Most, hogy a Skyrim Special Edition PC mellett Xbox One-ra és PS4-re is napvilágot látott, és végre (ha limitáltan is, de) utóbbin is sikerült megoldania a Bethesdának a modtámogatást, összefoglaljuk 1nektek, hogyan telepíthettek fel felhasználók által készített tartalmakat a játékhoz.

A Special Edition minden verziójában alapvetően másképp kell feltenni a kiegészítéseket, mint az eredeti Skyrim esetében – a metódus minden verzió esetében a Fallout 4-ével egyezik meg. Az alábbiakban lépésről lépésre leírjuk a teendőket.

1. Regisztrálj és lépj be a Bethesda.netre

Ahhoz, hogy böngészhesd, letölthesd, és elindítsd a modokat, regisztrálnod kell a Bethesda.neten. A kellő információkat megadva, bejelentkezés után már tovább is léphetünk a Mod Librarybe.

2. Válassz modot

Itt aztán a játékosok által készített modok széles tárházából választhatunk – megjeleníthetjük a mod részleteit, kedvencelhetjük, letölthetjük, értékelhetjük, vagy az A megnyomásával épp jelenthetjük, ha valami gikszer adódna.

Akárcsak a Netflix esetében, úgy a felső sor itt is a már letöltött modjainkat tartalmazza, míg az alsó a jelenleg népszerűeket dobja fel, lefelé görgetve pedig értékelés és egyéb kategóriák alapján sorba rendezett modokat láthatunk.

Ha valami specifikusabbra keresnénk, ezt is megtehetjük a könyvtárban való tallózással. A modok adhatnak a játékhoz új tárgyakat, változtathatnak fegyvereken, településeken, ruházaton, karaktereken, vagy akár csalásokat is aktiválhatnak a játékban, szóval a lehetőségek száma szinte végtelen.

Amint valamelyik mod telepítését elindítjuk, a játék korábbi mentett állásainkról másolat készít, így az eredeti mentések sértetlenek maradnak – ennek az a célja, hogy ha a telepített moddal valami gond lenne, mindig visszaállíthassuk az eredeti állapotot. A moddolt játékban ugyanakkor az achievementjeinket nem fogjuk látni, tehát a módosított verzióban ezek gyűjtését kezdhetjük elölről.

A modok bekapcsolása

Miután letöltöttük, irány a mod aloldala (amelyet a My Library sorból, vagy az Y gomb megnyomásával tehetünk meg), majd a „Favorite” menüpont alatt megtaláljuk a mod bekapcsolását – ez biztosítja, hogy a kiegészítés aktív legyen a játék indításakor.

Betöltési sorrend

Néhány modnak a működéséhez más modok megléte szükséges. Ha ez a helyzet, a töltési sorrendet könnyedén megváltoztathatjuk az egymás alá sorolt modok sorrendjének megváltoztatásával – a legfelső töltődik be először, és így tovább.

Korlátozások

Ne feledjük, hogy az Xbox One jelenleg 5 gigabájtig támogatja a modokat, ez a határ pedig a PS4 esetében mindössze 1 GB. Az Xbox One-os modderek külső elemeket is beépíthetnek a modokba, míg a PlayStation 4-es modok csak a játékban már eleve megtalálható fájlok manipulásával készülhetnek.

A maradék tárhely mennyiség a jobb felső sarokban látható. Ha ezen túlszaladnánk, más modok kikapcsolásával alakítgathatjuk aktív modjaink gyűjteményét.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?