Így varázsolj a Final Fantasy XV-ben!


Hajime Tabata, a Final Fantasy XV rendezője mesélt ezt-azt a játék mágiarendszeréről a PlayStation Access csapatának. A szakember elmondása szerint nem szerették volna, ha a varázslás kilóg az akció-RPG világból, természetfelettinek tűnik, inkább valami olyat szerettek volna, ami egyfajta természeti erőnek, fizikai jelenségnek, a világ egyik összetevőjének hat, miközben megőrzi a különösségét és a misztikumát is. Ennyiből nekem leginkább George R. R. Martin megoldása jut az eszembe a Jég és Tűz dalából (jól van na: Trónok harcából), ott is egy rejtélyes, de a világ részének felfogható erő a varázslás.

Búcsút inthetünk viszont az ezeregy igének, Tabata szerint a végcél a kevés, viszont kidolgozott, és egymástól markánsan elkülönülő varázslatok voltak. És a legjobb még hátravan: az igéket ugyanis kombinálhatjuk egymással, megváltoztathatjuk a tulajdonságaikat egy olyan rendszerben, ahol nincs rossz választás, semmit sem lehet elrontani, és mindenért jár valami bónusz.

Egy újabb ok, hogy az eddiginél is kevesebb türelemmel várjuk a november 29-ét, a játéknak a boltokba kerülését Xbox One és PS4 konzolokon.

Még több erről…


Vélemény, hozzászólás?